Lyssna på din häst och vad den behöver för att känna sig trygg. Det var ett av många säkra tips under en frågvis kväll när Folksam Säker med häst on Tour tog besökte Bodens Ridklubb tillsammans med bland andra hoppstjärnorna Amanda Landeblad och Nicole Holmén.
-Forskning visar att bästa sättet att bli frisk efter en hjärnskakning även kan innebära lätt fysisk rörelse i ett tidigt skede. Det säger förbundsläkaren Margaretha Rödén som uppdaterat ridsportens hjärntrappa enligt senaste forskningsrön.
Det viktigaste för att undvika skador är kunna häst och aldrig slarva med säkerhetsutrustningen. Det säger vår förbundsläkare Margaretha Rödén som är på plats när Säker med häst on Tour landar hos Bodens Ridklubb 21 oktober.
Hoppryttarna Amanda Landeblad och Nicole Holmén är superduon som sitter upp och bjuder på kunskap i en gratis clinic när Säker med häst on Tour i samarbete med Folksam landar hos Bodens Ridklubb den 21 oktober. Alla välkomna! Anmäl dig nu.
Om du drabbats, eller misstänks ha drabbats av en hjärnskakning är det viktigt att låta huvudknoppen återhämta sig innan du sitter upp igen. Kolla in vår Hjärntrappa för sex kloka steg tillbaka i sadeln. Och du, missa inte möjligheten att få personlig rådgivning om din hjärnskakning från vår förbundsläkare.
Godkänd hjälm ska alltid bäras vid ridning och körning inom Svenska Ridsportförbundets verksamhet. Men det finns en hel del att tänka på vid val och tillpassning av hjälm. Ta del av våra bästa tips här!
Visste du om att du som medlem i en av våra ridsportföreningar automatiskt är försäkrad hos Folksam? Alla som är medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas nämligen av en olycksfallsförsäkring via Folksam. Det är både en medlemsförmån och en trygghet.
Inom ridsporten tränar och tävlar män och kvinnor på precis samma villkor, därmed utgör ryttare det perfekta underlaget för ett världsunikt forskningsprojekt inom hjärnskakningar som Folksam och Svenska Ridsportförbundet nu inlett.
På Svenska Ridsportförbundet är säkerhet ständigt i fokus och med hjälp av utökad kunskap om olycksfall kan vi utforma insatserna på bästa sätt. Vår vision för säkerhetsarbetet är att ridsporten ska vara fri från olyckor som leder till att människor och hästar kommer till skada.
Svenska Ridsportförbundet vill på olika sätt minska antalet olyckor inom ridsporten genom ett gemensamt systematiskt säkerhetsarbete och lanserar idag ett nytt verktyg för incidentrapportering. Genom att registrera alla tillbud och alla olyckor kan vi tillsammans samla kunskap om var, när, hur och varför händelser sker och utifrån detta vidta åtgärder för ökad säkerhet.