Nyheter säkerhet

Sortering

 1. Article image
  3 maj 2024 09:22 Om du drabbats, eller misstänks ha drabbats av en hjärnskakning är det viktigt att låta huvudknoppen återhämta sig innan du sitter upp igen. Kolla in vår Hjärntrappa för sex kloka steg tillbaka i sadeln. Och du, missa inte möjligheten att få personlig rådgivning om din hjärnskakning från vår förbundsläkare.
 2. Article image
  10 apr 2024 20:48 Det är vår och att rida ut i skog och mark är stärkande för både hästar, ryttare, kropp och själ. Men det gäller att tänka säkert på turen.
 3. Article image
  10 jan 2024 12:24 Godkänd hjälm ska alltid bäras vid ridning och körning inom Svenska Ridsportförbundets verksamhet. Men det finns en hel del att tänka på vid val och tillpassning av hjälm. Ta del av våra bästa tips här!
 4. Article image
  8 dec 2023 10:18 Visste du om att du som medlem i en av våra ridsportföreningar automatiskt är försäkrad hos Folksam? Alla som är medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas nämligen av en olycksfallsförsäkring via Folksam. Det är både en medlemsförmån och en trygghet.
 5. Article image
  28 nov 2023 11:51 Inom ridsporten tränar och tävlar män och kvinnor på precis samma villkor, därmed utgör ryttare det perfekta underlaget för ett världsunikt forskningsprojekt inom hjärnskakningar som Folksam och Svenska Ridsportförbundet nu inlett.
 6. Article image
  3 nov 2023 09:37 På Svenska Ridsportförbundet är säkerhet ständigt i fokus och med hjälp av utökad kunskap om olycksfall kan vi utforma insatserna på bästa sätt. Vår vision för säkerhetsarbetet är att ridsporten ska vara fri från olyckor som leder till att människor och hästar kommer till skada.
 7. Article image
  25 jan 2023 08:57 Svenska Ridsportförbundet vill på olika sätt minska antalet olyckor inom ridsporten genom ett gemensamt systematiskt säkerhetsarbete och lanserar idag ett nytt verktyg för incidentrapportering. Genom att registrera alla tillbud och alla olyckor kan vi tillsammans samla kunskap om var, när, hur och varför händelser sker och utifrån detta vidta åtgärder för ökad säkerhet.