Annons
Annons

Ridsportens Göran Dalin prisas för sitt arbete

Göran Dalin är veterinär, ordförande för Svenska Ridsportförbundets hästvälfärdsråd och vice ordförande i förbundsstyrelsen. Nu tilldelas han 2024 års A.W Bergstens pris av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.

Akademin lyfter hur Göran under mer än 40 år har arbetat som sakkunnig och expert inom hästsektorn, samtidigt som han varit djupt involverad i akademin genom bland annat egen forskning, handledning av forskarstudenter, undervisning och som tidigare studierektor och dekanus vid SLU.

Han får priset för sin "förmåga att under decennier föra ut vetenskap och forskning om husdjuren vidare till praktiken i kliniker, lantbruk och hem." skriver KSL i sin motivering.

På Svenska Ridsportförbundet leder Göran Dalin hästvälfärdsrådet, som arbetar intensivt för att hästens bästa alltid ska vara i fokus. Hästvälfärdsrådet driver arbetet med djurskydd och hästvälfärd för att kunskapen om god, säker och hållbar hästhållning alltid ska genomsyra svensk ridsport. Rådet är ofta också rådgivare och samtalspart gentemot andra aktörer nationellt och internationellt.

Från Svenska Ridsportförbundet säger vi stort grattis!

Prisutdelningen sker den 18 januari 2024.

Mer information om priset och akademiens motivering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt