Annons
Annons

Johan Fyrberg ny generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet

Johan Fyrberg. Foto: Ola Hedin.

Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse har utsett Johan Fyrberg till ny generalsekreterare. Johan, som har en lång karriär inom såväl ridsporten som idrotten bakom sig, är i dag förbundschef på Studieförbundet Vuxenskolan. Han tillträder tjänsten i början av 2024.

Johan Fyrberg, 50 år gammal från Stockholm, är uppväxt på hästgård och har tävlat i flera av ridsportens grenar. Hästintresset ledde Johan till Försvarsmakten och vidare till hästnäringen, där han tidigt i karriären arbetat med affärsutveckling på riksanläggningen Ridskolan Strömsholm och talangutveckling på Svenska Ridsportförbundet dit han nu återvänder efter 14 år. Johan har även drivit eget inom ledarskap, varit generalsekreterare för Svenska Gymnastikförbundet och avdelningschef på Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna där han bland annat arbetat med värdegrunds- och trygghetsfrågor.

- Vi är så glada över att få Johan Fyrberg med som en drivande kraft när vi nu sätter riktningen framåt och tar nästa steg i utvecklingen av vårt förbund. Johan är en handlingskraftig och tydlig ledare med gedigen erfarenhet och brett kontaktnät inom såväl ridsporten som idrotten, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda.

- Jag ser så mycket fram emot att återvända till Svenska Ridsportförbundet och få bidra till utvecklingen av svensk ridsport med den erfarenhet jag samlat på mig genom åren som gått. Ridsporten ger så mycket till så många och jag vill att fler ska hitta till vår fantastiska idrott samtidigt som alla som redan hittat hit får utveckla sin fulla potential. Alltid med hästen och hästvälfärden i fokus, säger Johan Fyrberg.

Johan Fyrberg efterträder Annika Tjernström. Gisela Löfstrand är för närvarande tillförordnad generalsekreterare.

Publicerad:

Aktuellt