Annons
Annons

De kammade hem Etapp 1 av Ridborgarmärket 2023

Första etappen av Ridborgarmärket 2023 är avgjord. I ledning finner vi Baståsens Ridklubb från Surahammar med Sanna Lindahl i spetsen,
- Det var roligt! Nu blir vi peppade att köra vidare mot finalen. Säger Sanna.

Baståsens Ridklubb är veteraner i sammanhanget med en finalseger för cirka trettio år sedan. I år väcktes tävlingslusten igen. Sanna och gänget gick in med ambitionen att vinna just Etapp 1.
- Vi har låtit elever ta Ridborgarmärket varje år utan att satsa på själva tävlingen. Men i år kände vi att det var dags igen. Har vi gjort det en gång kan vi göra det igen. Säger Sanna.

Strategin har varit förhållandevis enkel. Ridelevernas syskon, föräldrar och kompisar har bjudits in i samband med lektionerna. Framöver planerar de att utvidga insatserna.
- Vi ska anordna bland annat minifälttävlan och käpphäst-fälttävlansläger. Vi hade som sagt inte tänkt gå för finalen i år, men den här delsegern gör att vi kommer kämpa på ett tag till. Säger Sanna.

Nya priser

Nytt för i år är att vinnarna av varje etapp samt final får välja pris från olika grenar. Priserna kommer från Ydre Grinden. Baståsens Ridklubb får välja mellan:

  • Hinderpaket – Koppelräck med vågigt plank.
  • Markarbetespaket – Cavaletti, små block.
  • Fälttävlanspaket – Hinder SkiJump 70 cm

Ytterligare två etapper återstår samt den stora finalen. Ingenting är avgjort och om du vill ta dig an utmaningen så kan du läsa allt om hur det går till HÄR.

Ställningen just nu!

De tre lagen i topp som hittills skickat in protokoll är:
1. Baståsens Ridklubb
2. Hallstaviks Ryttarförening
3. Åseda Ryttarförening

Publicerad:

Aktuellt