Annons
Annons

Mathilda Hansson vinner Prins Carl Philips Pris. Igen!

Mathilda Hansson vinner Prins Carl Philips Pris för andra året i rad. Foto: Roland Thunholm.

Mathilda Hansson och Unsphinx D'hurl 'Vent från Flyinge Ryttarförening repeterade fjolårets fullträff och segrade i Prins Carl Philips Pris i år igen.

Tusentals ponnyekipage ville åt de åtta finalplatserna i Prins Carl Philips Pris -- jättecupen för C och D-ponnyer som startade redan 1987 och genom åren utgjort en språngbräda för många av våra svenska ryttarstjärnor. Till den stora finalen under Sweden International Horse Show som går i Msv B tar sig de fyra bästa ekipagen i respektive kategori. Förra årets vinnare Mathilda Hansson från Flyinge Ryttarförening satte nollan och fick till en snabb ritt med en tid som räckte hela vägen till vinst. Det är första gången sedan 2015 som någon vinner tävlingen två år i följd.

- Det är en fantastisk känsla att rida inför så mycket publik. Att få göra det med min favoritponny är ännu bättre, säger den 13-åriga vinnaren.

Mathilda har hängt ihop med C-ponnyn Unsphinx D'hurl 'Vent, som till vardags kallas ”Milton” i flera år. Att de båda vet vad den andra gör bra är nyckeln till segern, säger hon.
- Vi litar väldigt mycket på varandra, förklarar hon segern.

Mathilda och Milton har haft ett ”fantastiskt år” med många segrar. Nu är det snart dags för lillebror att ta över Milton medan Mathilda satsar vidare med D-ponny och i Children-klasser. Siktet nästa år är inställt på att tävla mer internationellt men även Arena Youth Tour, där höstfinalen går på Friends Arena, lockar.
-Det vore roligt, säger hon.

Några timmar efter Prins Carl Philips Pris är det dags för helgens största hoppklass. Där tävlar bland annat Malin Baryard Johnsson som 1987 vann den allra första upplagan av Prins Carl Philips Pris.

RESULTAT

Prins Carl Philips Pris Final:

1) Mathilda Hansson, Unsphinx D'hurl 'Vent, 0+0 fel, 28,18 sek
2) Ophelia Jenderholt, Pat’s Choice, 0+0 fel, 30,10 sek

Publicerad:

Aktuellt