Annons
Annons

Stjärnorna laddar för ATG Riders League på Elmia

Foto: Roland Thunholm

Det är bäddat för en rafflande uppgörelse när delfinalen på Jönköping Horse Show ska avgöras på lördagen. - Väldigt kul ska det bli, det är en extra kick med heaten, säger Stephanie Holmén, en av de segersugna stjärnorna som kommer till start.

Som sig bör när det är delfinal i ATG Riders League handlar det om höjderna 1,35 och 1,50. För 1,35 gäller tre heat med åtta starter i varje och för 1,50 är det två heat med tio starter i varje. De tio bästa på varje höjd går vidare till kvällens winning round där slutliga segraren i delfinalen koras.

Och det är inte vilka ekipage som helst som kommer till start i den populära seriens fjärde delfinal; förutom Stephanie Holmén får publiken chans att se Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Emma Emanuelsson och Peder Fredricson.

- Vi vill att det ska vara en festkväll, och det blir det verkligen med heaten. ATG är en viktig del för oss och för svensk ridsport överhuvudtaget, säger Sylve Söderstrand, en av arrangörerna av Jönköping Horse Show.

Förra året slutade ATG Riders League i Jönköping med storslam för Peder Fredricson.

- Jag tror det blir samma i år…., säger Stephanie Holmén.

Py Jägerdén och Niklas Arvidsson toppar ställningarna inför delfinalen på Elmia och efter helgen i Jönköping återstår två delfinaler; i Flyinge och i Borås. Den stora finalen rids under Gothenburg Horse Show 22-26 februari 2023.

- Att få rida där är en sån otrolig inspiration och motivation, för alla ryttare och för hela teamen runt omkring. Det betyder jättemycket att den extra chansen finns, säger Stephanie Holmén.

Equisport-TV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sänder stora delar av evenemanget i Jönköping och ATG Riders League sänds även på atg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fullständiga regler för ATG Riders League hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i ATG Riders League 1,35 finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i ATG Riders League 1,50 finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt