Annons
Annons

Verona nästa världscupstopp för formstarka Angelica

Foto: Roland Thunholm

Efter två veckors vinnarsuccé åker Angelica Augustsson Zanotelli till Verona för att jaga nya världscuppoäng. I det högklassiga startfältet finns också Henrik von Eckermann och Petronella Andersson.

Hon gjorde succé i sin senaste världscupstart och red hem både GP och världscupklassen i Helsingfors tillsammans med Kalinka van de Nachtgaele (äg: Angelica Augustsson Zanotelli och Roasters NV). Sedan åkte hon vidare till Opglabek i Belgien och vann ännu en GP, denna gång trestjärnig, tillsammans med Chadora Lady (äg: Ashford Farm BV, Augustsson Zanotelli).

I och med superresultaten klättrade hon till plats 82 på världsrankingen och är i allra högsta grad tillbaka på den största hoppscenen efter att ha blivit mamma till sina tre barn.

- Jag värderar den här segern väldigt högt. Det betyder så mycket för hela mitt team. Det har varit mitt mål att ta mig tillbaka och med två segrar som de här får man det bekräftat, sa hon efter världscupsegern i Helsingfors.

Efter två omgångar ligger hon trea i världscupen totalt och nu får hon alltså chansen till fler poäng. Det kommer att krävas ytterligare topprestationer för att komma åt en stor poängpott; förutom landslagskollegan och världsettan Henrik von Eckermann ställs hon och Petronella Andersson bland annat mot Steve Guerdat, Christian Ahlman, Daniel Deusser och inte minst Angelicas man Marlon Modolo Zanotelli.

Till Verona har Angelica med sig Kalinka van de Nachtgaele, Danna RJ (äg: Daniel Bluman Zanotelli Stables BVBA) och Nintender Star (äg: Zanotelli Augustsson Farm, Angelica Augustsson Zanotelli). Petronella rider Cassina Z (äg: Stephex Stables), Castres van de Begijnakker Z (äg: Stephex Stables) och Claptonn Mouche (äg: Stephex Stables). Henrik har med sig King Edward (äg: Dudour Stables AG), Calizi (äg: Dudour Stables AG), och Nababette Z (äg: Ecurie Francois Mathy och Louis Smeets).

Inför Verona har Henrik von Eckermann en världscuppoäng och Petronella Andersson väntar på årets första.

Världscupklassen rids på söndag och sänds på SVT Play, länk finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ClipMyHorse, länk finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Startlistor och resultat hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell ställning hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt