Annons
Annons

Seger igen för Henrik och Iliana

Henrik von Eckermann fortsätter att skörda framgångar internationellt (arkivbild).

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

Henrik von Eckermann och hans tidshoppningsstjärna inledde GCT i New York och Riyadh på samma sätt – med att vara felfria och snabbast i den inledande 1,55-hoppningen.

Klassen var den första delen av två i lagtävlingens säsongsavslutning och hade 45 starter.

Segern var ekipagets femte i år och denna gång vann de med 14 hundradelar före Martin Fuchs, Schweiz, The Sinner. Harry Chales, Storbritannien, tog tredjeplatsen med Casquo Blue , som tidigare reds av Douglas Lindelöw.

Henrik tillhör Scandinavian Vikings i lagtävlingen GCL men var inte en del av laget i den inledande hoppningen. Det var däremot Evelina Tovek som slutade tolva efter en felfri ritt med Winnetou de la Hamente Z (äg: Susanne Tovek).

Peder Fredricson slutade 29:a efter att ha haft fyra fel med H&M All In (äg: Stuteri Arch). Malin Baryard-Johnsson och Harley Davidsson (äg: Beatrice Ekberg) stannade på 12 fel och hamnade med det på plats 45.

På lördag rids den avgörande lagklassen i GCL samt GCT GP.

Publicerad:

Aktuellt