Annons
Annons

Svenska Ridsportförbundet bidrar till en mer hållbar idrottsrörelse

Under Riksidrottsmötet i Uppsala röstade idrottsrörelsen ja till Svenska Ridsportförbundets förslag om en enad hållbarhetsstrategi med tillhörande handlingsplan för idrottsrörelsen.

Vartannat år samlas förtroendevalda i Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas medlemsförbund och fattar demokratiska beslut för idrottsrörelsens framtid. Inför årets Riksidrottsmöte Länk till annan webbplats., som hölls den 26-28 maj, hade Svenska Ridsportförbundet lämnat in flera motioner Länk till annan webbplats. där idrottsrörelsen bland annat röstade ja till vårt förslag Länk till annan webbplats. om en enad hållbarhetsstrategi med tillhörande handlingsplan för idrottsrörelsen. Planen kommer bland annat att presentera hur idrottsrörelsen bidrar till målen i Agenda 2030 och arbetet kommer att följas upp i den idrottsrapport som presenteras av Riksidrottsförbundet vartannat år.

- Nu ökar idrottsrörelsen takten i hållbarhetsarbetet och vi ser fram emot att få bidra i det arbetet tillsammans med våra idrottskollegor inom RF, säger Svenska Ridsportförbundets hållbarhetssamordnare Elin Gustavson.

Hållbarhet Länk till annan webbplats. är ett område som Svenska Ridsportförbundet arbetat med under flera år, men arbetet har intensifierades de senaste åren. Under 2021 antog förbundsstyrelsen bland annat en ny hållbarhetsstrategi som utgår ifrån FN:s globala mål för utveckling medan Svenska Ridsportförbundets första rapport om hållbarhetsarbetet publicerades 2022.

Läs mer: Idrottsrörelsen tar nästa steg i hållbarhetsarbetet - Riksidrottsmötet (rf.se) Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt