Annons
Annons

”Jag vinner alldeles för sällan” – ryttarna redo för GHS 2024

Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Ett startfält med stenhård konkurrens i hoppning och ett där nya förmågor får chansen att visa framfötterna i dressyr.
– Jag vinner alldeles för sällan, säger en taggad Henrik von Eckermann inför tävlingen.

Det är sista helgen i februari vilket sedan många år tillbaka innebär att det är dags för Gothenburg Horse Show, tävlingen där hela svenska eliten samlas för att göra upp om åtråvärda poäng i hoppningens och dressyrens världscup alltmedan entusiaster landet över samlas för att heja på och inspireras.

Det här året bjuder GHS på ett sylvasst svenskt startfält i hoppningens internationella klasser, med ett helt gäng guldmedaljörer från diverse mästerskap bland ryttarna.

Världsettan sedan 19 månader tillbaka, Henrik von Eckermann, har inte tröttnat på att vinna prestigefyllda klasser och är sugen på att åka hem från tävlingen med ett gäng blågula rosetter.

– Personligen tycker jag att jag vinner alldeles för sällan. King Edward mår jättebra, han står här nere i stallet tillsammans med Iliana och Calizi. Tanken är att King Edward går världscupen på söndag, säger Henrik.

LÄS MER: Svenska hopptruppen till Gothenburg Horse Show Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Peder Fredricson har med sig tre hästar, bland annat 18-årige Catch Me Not S som han siktar på världscupfinalen med i april.

– Jag har ett gäng yngre hästar också som jag tycker det är jättekul att jobba med. Mitt fokus är att ge dem en bra matchning och så får vi se vad resultatet visar.

Nästa generation för Wilma Hellström

Wilma Hellström slog igenom stort på högsta internationella nivå när hon förra året tog sig till världscupfinalen tillsammans med det enögda stoet Cicci BJN. I år har hon inte satsat lika hårt på världscupen och kommer till Göteborg med några yngre förmågor.

– Jag har med mig ett gäng lite grönare hästar den här veckan, så vi tar det lite dag för dag. Cicci är hemma och laddar för utomhussäsongen.

Debutanter i dressyrens världscup

I den internationella dressyren bjuds vi på ett gäng blågula debutanter, bland annat Carl Hedin, vars innehåll i sociala medier har engagerat följare världen över som nu har kunnat följa hans resa mot sin första världscupstart.

– Det känns jättebra. Det har alltid varit målet men nu har vi precis kommit igång efter ett längre tävlingsuppehåll och jag hade valet mellan att åka och rida nationellt i Falkenberg eller att starta världscupen i Scandinavium. Jag tror att alla hade gjort samma val som jag gjorde!

Foto: Bildbyrån/Nicklas Elmrin

Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Publicerad:

Aktuellt