Annons
Annons

Svenska hopptruppen klar inför Gothenburg Horse Show

Femton svenska hoppryttare kommer till Gothenburg Horse Show. Publiken i Scandinavium kan se fram emot några riktiga publikfavoriter såväl som framtida stjärnor i de internationella klasserna, där även den sista deltävlingen i Longines FEI Jumping World Cup™ ska avgöras.

Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Wilma Hellström, Angelica Augustsson Zanotelli, Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson har sedan tidigare varit klara för Gothenburg Horse Show. Nu står det klart att de får sällskap av inga mindre än Petronella Andersson, Amanda Landeblad, Jonna Ekberg, Erika Lickhammer van Helmond, Erika Swartz Ryan, Emma Emanuelsson, Fredrik Spetz, Douglas Lindelöw och Irma Karlsson.

Det är svårt att tänka sig att vi någon gång tidigare haft ett sådant starkt startfält bland de svenska hoppryttarna.

- Det är svårt att tänka sig att vi någon gång tidigare haft ett sådant starkt startfält bland de svenska hoppryttarna. Det är intressanta namn och många av dem har presterat riktigt bra den senaste tiden. Det skapar förutsättningar för att det blir riktig spänning i alla de internationella klasserna under veckan, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare GHS.

Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har haft en bra inomhussäsong och är klara för världscupfinalen i Riyadh i mitten av april. Under världscupsäsongen har även flera av de andra svenska ryttarna gjort bra ifrån sig.

- Jag hoppas att ryttarna är lika taggade som publiken verkar vara. Nu är det mindre än två veckor kvar tills vi är tillbaka i Scandinavium och förväntan ökar för varje dag, säger Tomas Torgersen.

Svenska hoppryttare GHS

Henrik von Eckermann
Peder Fredricson
Wilma Hellström
Rolf-Göran Bengtsson
Angelica Augustsson-Zanotelli
Jens Fredricson
Petronella Andersson
Amanda Landeblad
Jonna Ekberg
Erika Lickhammer van Helmond
Erika Swartz Ryan
Emma Emanuelsson
Fredrik Spetz
Douglas Lindelöw
Irma Karlsson

Program och biljetter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt