Ledarutbildningar

Avsutten fortbildning ridlärare

Ridsporten och stallet är en stark ledarskola. Här formas framtidens ledare både inom ridsporten och i många fall på jobbet. Starka ledare med fötterna förankrade på stallbacken.

En ledarutbildning utvecklar dig både som ledare och människa. Ridsportens ledarutbildningar kan användas som merit när du söker jobb inom många olika branscher.

Basutbildningen

Ridsportens basutbildning ger våra ledare en gemensam och stadig grund att stå på. Utbildningen, som är unik i sitt slag, vänder sig till blivande och verksamma ledare i alla grenar och på alla nivåer, från lagledare till landslagledare, förtroendevalda, ridlärare, ridledare, ungdomsledare och många fler.

ÖRF genomför Basutbildningar i föreningarna, välkomna att höra av er.

Ungdomsledarutbildning ULK I-III

Ungdomsledarkurs (ULK) har funnits i flera decennier och är en viktig del i svensk ridsport. Fokus ligger på ledarskapet för barn och unga men kursen ger dig också generella ledarkompetenser som är användbara även i andra sammanhang, utanför stallet.

Kursen kräver inga förkunskaper, minimiålder 15 år.

Ridledarutbildning

Drömmer du om att arbeta med människor och hästar? Att utbilda sig till Ridledare är en väg till att kunna arbeta på en ridskola för att leda elever i både teori- och enstaka ridlektioner.

Att gå Ridledarkursen ger en bra grund för att senare söka vidare till Ridlärarutbildningen eller som förberedelse för ett framtida yrkesprov.

Kraven för att få gå Ridledarutbildningen är att du under året fyller minst 18 år och har gått kursen Basutbildning för Ridsportens ledare.

Grundkurs för Paraledare

Grundkurs för Paraledare är en ny kurs som ersätter FU1 och FU2. Grundkursen vänder sig till medlemmar i föreningar som har eller vill starta upp verksamhet för ryttare och kuskar med funktionsnedsättning.

Kontakta distriktet för mer information om ledarutbildning.


Publicerad: