Annons
Annons

Åke Persson 1958 - 2023

Åke Persson - Triviant

Åke Persson på Triviant Foto: Fotograf Mira

In Memorian - Åke Persson

I morgon tar vi farväl av Åke Persson som hastigt efter en kort tids sjukdom avled den 31 augusti. Begravningsgudstjänst hålls i Stora Tuna kapell.

Åke föddes i Västerås 1958 och arbetade hela sitt liv med hästar och hästmänniskor. Han drev under många år Åkes Café på Rocklunda, där Västerås Ryttarsällskap huserar. Där mötte man hans glada uppsyn serverandes god mat eller gott fika. Föga anade man då under mitten på 80-talet att han skulle komma att verka här i Dalarna på flera av distriktets ridskolor. Han arbetade på Borlänge Ridklubb, Svärdsjö Ridklubb, Ludvika Ridklubb, Falu Ridklubb och åter på Borlänge Ridklubb där han verkade vid sin död. Vi hade unnat Åke, att tillsammans med sina kollegor på Borlänge Ridklubb, fått uppleva tillkomsten av den så hett efterlängtade ridsportanläggningen vid Romme Travbana.

Åke var inte bara engagerade i de elever han arbetat med under sitt yrkesliv, han engagerade sig också i sporten, och då främst hoppning. Han var sedan många år del av distriktets tävlingssektion och även grenledare i hoppning.

Vi kommer alla att sakna Åke, hans smittande skratt och alltid så eleganta och generösa uppenbarelse. Så sent som i juni var tävlingssektionen bjudna till Åke och Bosse där vi bjöds på god middag, och som alltid goda skratt.

Våra tankar går nu främst till Bosse som mist sin livskamrat och make.

Åke och Bosse

Åke Persson och Bosse Nilsson Foto: Privat

Publicerad:

Aktuellt