Aktuellt

häst

Hästar gillar rörelse, en trygg flock och kloka rutiner. Som ryttare rustar du dig bäst med massor av hästkunskap.

häst

Utvecklas som ryttare, tränare, ridlärare och förening. På nya Utbildningsportalen har vi samlat kunskap och utbildningar i hästväg!

häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för att ridsporten ska vara fri från mobbning och övergrepp.

Annons

häst
häst
häst

Verksamhetskalender

Samarbetspartner

Annons

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Paradressyrstjärnan Louise Etzner Jakobsson hyllas på SIHS
  1 dec 2023 19:53 Svenska landslagsryttaren Louise Etzner Jakobsson emottog på fredagen två fina utmärkelser av Svenska Ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda under Sweden International Horse Show.
 • När allt stämde kom Elviras drömseger: ”Kramade alla”
  1 dec 2023 18:51 En av årets viktigaste ungdomsklasser stod för dörren på fredagen när startskottet gick för höstfinalen av Arena Youth Tour på SIHS. Då var Elvira Aaby Ericsson och Pickachu ter Elzen bäst av alla – En väldigt härlig vinst, jag kramade alla runt mig när det var klart, säger vinnaren.
 • Baståsens Ridklubb firas på SIHS
  1 dec 2023 16:08 Ridborgarmärket är en riktig ridsportklassiker som i hela 45 år visat att ridsport är för alla och lockat märkestagare över hela landet. Årets upplaga vanns av Baståsens Ridklubb som på fredagen hyllades av Svenska Ridsportförbundet under Sweden International Horse Show.
 • Fredagen på SIHS - hästfesten är igång
  1 dec 2023 11:28 Du har väl inte missat att Sweden International Horse Show är i full gång? Här är fredagens hållpunkter.
 • Drömtävlingen för Eastbourne gav Sofia superläge för avgörandet
  30 nov 2023 23:33 Inomhusfälttävlan passar Eastbourne till 100 procent. Då red Sofia Sjöborg hem en andraplats när fälttävlansryttarna gjorde veckans första klass på SIHS. – Han har verkligen hittat sin grej, han är både modig och försiktig och gjorde det så fint idag, säger Sofia.
 • Stark blågul hoppstart på SIHS - dubbelt svenskt på pallen
  30 nov 2023 21:13 På torsdagskvällen smög hoppningen på Sweden International Horse Show i gång med en 1,45-hopppning över två faser. Peder Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson tog sig hela vägen upp på pallen i klassen där Sverige dominerade topp 10.

RF -SISU Östergötland

 • Lär och laga nyttiga mellanmål
  28 nov 2023 08:00 Genom att äta en näringsrik och allsidig kost ger man sig själv de bästa förutsättningarna för att må bra och prestera bättre. Men vad är egentligen bra mat och hur ser en sund måltid ut? Det och många fler frågor kan man få svar på om man bokar en praktisk föreläsning med Erik Hellmén, sakkunnig i nutrition på RF-SISU Örebro län.
 • Idrottsklivet sänker trösklar i utsatta områden
  21 nov 2023 08:00 Idrottsrörelsen levererar meningsfull fritid till våra barn och unga, varje dag, året runt och bidrar med många värden för individer, familjer och samhälle. Genom satsningen Idrottsklivet stärks idrottsrörelsens närvaro i utsatta områden och ger fler möjlighet att kliva in i föreningsvärmen.
 • Utbildning och samverkan inom parasport
  17 nov 2023 08:25 Idrotten ska vara tillgänglig för alla, det är en viktig del av idrottsrörelsens uppdrag. RF-SISU Örebro län vill därför stärka och utveckla idrottsverksamhet för personer med funktionsnedsättning, vilket omfattar både parasport och dövidrott. Inom parasport omfattas idrottsverksamheter som riktar sig till personer med syn-, rörelse och intellektuell funktionsnedsättning. Vill du lära dig mer om parasport? Välkommen på utbildning den 7 december!
 • Idrotten - en viktig part i omställningsarbetet till nära vård
  8 nov 2023 15:03 Just nu pågår en stor omställning inom Sveriges kommuner och regioner till ”nära vård”. Ett fokusområde i omställningen är främjande och förebyggande arbete och en central del är att olika aktörer i samhället samarbetar för invånarnas bästa. Därmed är idrotten är en viktig del i omställningsarbetet.
 • Fler barn och unga i rörelse under höstlovet
  1 nov 2023 12:15 Även om många i första hand tänker på sportlovet som det lov då barn och unga uppmuntras till aktivitet och rörelse så finns det ingen anledning till att inte göra det även under höstlovet, det tycker i alla fall Mullhyttans IF och Gropens IF. I ett unikt samarbete bjuder de in barn- och unga i närområdet till att testa padel med målet att få fler i rörelse och nå de som ännu inte har fastnat för någon idrott.
 • När krisen kommer är det viktigt att ha en plan
  23 okt 2023 08:00 Våldet eskalerar i samhället och vi har sett exempel på hur den också drabbar idrottsrörelsen. Med anledning därav behöver vi inom föreningslivet vidta säkerhetsåtgärder. RF-SISU Örebro län har därför tagit fram en guide som kan hjälpa er förening att ta fram eller uppdatera er krisplan.