Annons
Annons

Inför Fas 2 – 2020

Vi vill redan nu göra alla användare uppmärksamma på några förändringar som kommer att gälla inför ändringar i TDB, Tävlingsdatabasen.

Från och med årsskiftet kommer beställningar av licenser/legitimationer och anmälan till tävling bara kunna genomföras av person med fullständigt BankID alt. Företagskonto med fysisk person med fullständigt BankID bakom.

Anledningen till den här ändringen är de återbetalningsalternativ, av premier/anmälningsavgift åter som finns från och med 2020 som i sin tur kräver person med fullständigt BankID.

Det innebär att alla som inte har ett fullständigt BankID behöver läggas till som ryttare av person som har ett fullständigt BankID. Det gäller även häst/ponny som ska läggas in.

Gör gärna denna ändring redan nu för att vara redo i tid!

Person med fullständigt BankID med TDBkonto:

Logga in i TDB, gå till Mina sidor > Ryttare, välj Ny ryttare, välj Ryttare i TDB, ange ryttarens personnummer med 10 siffror (ååmmddnnnn), personens namn visas, klickar på namnet för att välja personen, klicka på Lägg till.

Gå nu till Mina sidor > Hästar, välj Ny häst, välj Häst med licens, ange hästens namn eller licensnummer, hästens namn mm visas, klickar på namnet för att välja hästen, klicka på Sök, se så det är rätt häst och klicka på Lägg till.

Person med fullständigt BankID utan TDBkonto sen tidigare:

Gå till www.tdb.ridsport.se, under "Jag vill bli medlem" välj "Privat" eller "Företag". Fyll i uppgifter och följ sedan istruktioner för att skapa kontot. Gå sedan till Mina sidor > Ryttare, välj Ny ryttare, välj Ryttare i TDB, ange ryttarens personnummer med 10 siffror (ååmmddnnnn), personens namn visas, klickar på namnet för att välja personen, klicka på Lägg till.

Gå nu till Mina sidor > Hästar, välj Ny häst, välj Häst med licens, ange hästens namn eller licensnummer, hästens namn mm visas, klickar på namnet för att välja hästen, klicka på Sök, se så det är rätt häst och klicka på Lägg till.

Obs! E-postadress kan bara användas som användarnamn en gång i TDB. Om person med fullständigt BankID:s e-postadress används till person utan fullständigt BankID måste den bytas innan den kan användas till nytt konto.

Gå då till Mina sidor > Profil, välj fliken "Byt e-post", byt till en e-posadress som inte tidigare används i TDB.

Swedbank SUS

Alla användare, enligt ovan, som kommer att anmäla till tävling bör anmäla sig till Swedbank SUS.
Det kommer vara ett alternativ som arrangören kan välja att återbetala premier/anmälan åter.

Om arrangören valt Swedbank SUS som återbetalningssätt och mottagare av exempevis premier inte har ett konto registrerat sker återbetalning mot utbetalningsavi med en merkostnad på 15kr för arrangören och det kan även ge en extra kostnad att lösa in avin.

Många är redan anmälda till Swedbank SUS då studiebidrag, vissa löner, försäkringsbolag med många flera använder tjänsten idag.

Publicerad: