Annons
Annons

Tävlingar/regler

Växlingar

Om en växling missas av två ryttare så får endast de ryttare som var inblandade i växlingen plocka upp eventuella tappade föremål.

Tappade/välta föremål

Om ett föremål tappas eller välts så måste ryttaren plocka upp eller återställa på rätt plats det innan han/hon fortsätter grenen. Om ryttaren hoppat av ponnyn måste ryttaren upp på ponnyn där misstaget gjordes innan han/hon fortsätter. Detsamma gäller om ryttaren tappar sin ponny.

Förstört material

Om material förstörs av en ryttare under tävling så är laget diskvalificerat i den grenen. Såvida ryttaren inte kan fortsätta grenen med det brutna materialet.

Banor

Varje lag tilldelas en bana som normalt sett skiftas från gren till gren. Om en ryttare inte håller sig till sin bana och därigenom stör ett annat lag kan dennes lag diskvalificeras från den grenen. Däremot går grenen inte om.

Hattband

Den siste ryttaren i varje lag skall bära ett hattband för att domaren skall kunna hålla reda på vem som rider sist i varje lag. Det får inte överlämnas till annan ryttare när grenen börjat

Start och målgång

Samtiliga grenar startas med hjälp av startflagga utan muntlig förvarning. Först i mål med samtliga ryttare har vunnit. Ryttaren måste sitta grensle i sadeln när han/hon passerar mållinjen men fötterna behöver inte vara i stigbyglarna.

Publicerad: