Annons
Annons
Testbild

Foto: Svenska Ridsportförbundet

Antidopning

Svenska Ridsportförbundet tar avstånd från all form av doping och arbetar för en dopingfri svensk ridsport. Som aktiv inom ridsporten gäller det att ha koll på vad som gäller för såväl häst som människa.

Antidoping - häst

Här hittar du en kort summering av det viktigaste att känna till rörande doping och otillåten medicinering av häst samt länkar till ytterligare kunskap: Har du koll på antidoping för häst? | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.

Som ryttare och medlem är du skyldig att känna till reglerna för doping och otillåten medicinering för häst och ponny, vad som gäller i fråga om karenstider samt förbud och du har också skyldighet att ställa upp på dopningskontroll.

Svenska Ridsportförbundets bestämmelser om antidopning och otillåten medicinering av häst omfattar alla medlemmar i en förening ansluten till förbundet, alla som har tävlingslicens utställd av förbundet och alla som deltar i en tävling arrangerad av förening ansluten till förbundet.

Enligt djurskyddslagen är dopning av tävlingshäst ett brott och kan bli föremål för allmänt åtal. Hittills har detta inte inträffat, mycket beroende på sportens kraftfulla handläggande och egna åtgärder. Det är därför viktigt att Svenska Ridsportförbundet fortsätter att handlägga dopningsfall korrekt och med största skyndsamhet.

Läs mer om bestämmelser och regler, dopingsresultat m.m. rörande häst i menyerna nedan.

Antidoping - människa

Som aktiv i ridsporten behöver du också ha koll på vilka antidopingregler som gäller för människor. Du hittar information om det här: Aktiva och antidopning | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.

Innehåll