Annons
Annons

Barnens spelregler

Barnens spelregler

”Barnens spelregler” sammanfattar barn och ungas rättigheter i sju regler.

$fotoText

”Barnens spelregler” sammanfattar barn och ungas rättigheter i sju regler. Och ger liv åt viktiga samtal om trygghet.

”Barnens spelregler” är Riksidrottsförbundets och BRIS gemensamma initiativ för en trygg och utvecklande barn- och ungdomsidrott. Spelreglerna är också en viktig del i ridsportens trygghetsarbete och den gröna boken som sammanfattar de sju spelreglerna, finns numera i ”Trygg i stallet”-lådan.

Spelreglerna utgår från barns och ungas rättigheter. Barn ska behandlas med respekt och få idrotta på sina villkor. Barn har också rätt att vara med och påverka hur saker och ting går till. Ingen har rätt att tvinga barn att göra saker de inte vill. Barnens spelregler finns för att ge unga kunskap om sina rättigheter och ge näring åt viktiga diskussioner.

I boken och på barnensspelregler.se kan du läsa mer om vad varje regel betyder och få direkta råd om vad du kan göra i utsatta situationer. Det handlar om svåra saker som sexuella övergrepp, trakasserier, våld, mobbning och delaktighet.

Publicerad:

Om ni vill ha fler Barnens spelregler­böcker kan er förening hjälpa er att beställa. Det gör de via sitt RF/SISU distrikt.

Mer om Barnens spelregler på barnensspelregler.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.