Annons
Annons

Förbundsläkare

Margaretha Rödén, Svenska Ridsportförbundets förbundsläkare.

Foto: Roland Thunholm

Margaretha Rödén är Svenska Ridsportförbundets förbundsläkare. Som förbundsläkare har hon en rådgivande roll i medicinska frågor till förbundet.

E-post: margaretha.roden@ridsport.se
Telefon: 0220-45600 (SvRFs kansli)
Officiell adress: Ridsportens Hus, 734 94 Strömsholm
Privat: Gift, 2 utflugna barn, och bor i Baggböle, Indal, norr om Sundsvall (dottern Emma som rider på trestjärnig nivå fälttävlan, fem egna hästar i familjen).

Yrkeserfarenheter

Margaretha Rödén är överläkare vid ortopedkliniken i Sundsvall. Hon har tidigare varit sjukhusdirektör och hälso- och sjukvårdsdirektör i region Västernorrland. Hon har även suttit i styrelsen för Svensk Ortopedisk förening som dess fackliga sekreterare under 9 år.
Margareta har haft anknytning till andra sporter, bland annat varit lagläkare inom ishockey och kampsport.
I Svenska Ridsportförbundet har hon skapat hjärntrappan, en återhämtningsstege för den som drabbats av en hjärnskakning.

Anknytning till ridsporten

Har själv ridit i många år såväl på ridskola som haft egen häst. Aldrig ridit på hög nivå men däremot provat på det mesta inom ridsporten, såväl dressyr, hoppning, fälttävlan som sportkörning. Hennes första egna häst gick såväl msv dressyr, 1.20 hoppning och msv fälttävlan även svår körning och de hade som främsta merit två SM-brons i plöjning.

Tidigare och nuvarande uppdrag

Är engagerad lokalt i styrelsen i Timrå Hästsportförening.
Hos Svenska Ridsportförbundet har hon varit ordförande i såväl fälttävlanskommittén.
som säkerhetsutskottet.


Publicerad: