Annons
Annons

Hållbara tävlingar och evenemang

Dressyrbanan Strömsholm.

Foto: Svenska Ridsportförbundet

MiljöChecken är en miljömärkning för tävlingsarrangörer framtagen av Svenska Ridsportförbundet i samarbete med Lövsta Future Challenge.

Miljöcertifiera er tävling

MiljöChecken innehåller en lista med tips och råd för tävlingsarrangörer om hur man arrangerar en miljösmart tävling. Miljömärkta tävlingar markeras med en fyrklöver i Tävlingsdatabasen och når genom TDB omkring 450 arrangörer och 45 000 aktiva TDB-användare.

Svenska Ridsportförbundet driver ett långsiktigt hållbarhetsarbete, där MiljöChecken är ett steg på vägen. Med MiljöChecken vill Svenska Ridsportförbundet inspirera och motivera arrangörer att minska miljöpåverkan i samband med tävling och samtidigt bidra till ökad miljömedvetenhet bland tävlande och åskådare. MiljöChecken lanserades 2021.

VM i Herning klimatkompenserades

Även på den internationella arenan går utvecklingen mot mer hållbara tävlingar. Inför VM i Herning 2022 erbjöds alla deltagande nationella förbund att delta i ett klimatkompenseringsprogram, där Svenska Ridsportförbundet var ett av de förbund som deltog. Läs mer HÄR.

Så här arbetar SIHS med hållbarhet

Tävlingarna på Sweden International Horse Show var en av flera klövermärkta evenemang under 2022. Läs mer om hur SIHS arbetar med hållbarhet HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: