Annons
Annons

Ordförande Sandra Ruuda: "Jag välkomnar debatten"

Svenska ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda Foto: Mattias Burling

Det finns ett enormt engagemang inom ridsporten för trygghetsfrågor. Med anledning av två ärenden som nyligen hanterats av vårt juridiska utskott har vår ordförande Sandra Ruuda svarat på frågor i media och tydliggjort Svenska Ridsportförbundets ståndpunkt i debatten.

Svenska ridsportförbundets ordförande Sandra Ruudas uttalande:

"Jag välkomnar debatten och förstår frustrationen som finns därute. Idag har vi inte verktygen för att kunna agera när någon bryter mot vår värdegrund och det vi gemensamt kommit överens om inom ridsporten. Vi har själva vässat vårt regelverk men det räcker inte när idrottens regelverk inte följt samma utveckling och det är just därför som detta är något vi driver inom Riksidrottsförbundet. Samtidigt måste vi självklart i varje enskilt ärende utgå från den bevisning och det material som faktiskt finns i det enskilda ärendet.

Men vi behöver också förbättra våra egna rutiner och processer internt för att bli bättre på att hantera värdegrundsrelaterade ärenden. Skulden ligger alltid hos förövaren som brutit mot det vi står för, men vi som organisation ska göra allt vi kan för att värdegrunden ska efterlevas. Och där är expertisen inom vårt nya Trygghetsråd en viktig pusselbit i förändringsarbetet. Blickar vi framåt behöver vi bli bättre på att ta hand om den som blivit utsatt för det är deras perspektiv vi ska utgå ifrån."

Läs mer om vårt systematiska trygghetsarbete här Länk till annan webbplats.
Läs mer i Tidningen Ridsport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer i Hippson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt