Annons
Annons

Sprid snällhet på stallbacken!

Haka på trygghetsutmaningen och sprid snällhet i ridsportsverige!

Foto: Susanne Walström

För att stärka en schysst gemenskap i stallet utmanar vi och Stiftelsen Friends alla ridsportföreningar i trygghetsutmaningen. Häng på och tävla samtidigt om biljetter till Sweden International Horse Show.

Det finns många sätt att sprida snällhet och bidra till en schysst kultur i stallet. Ett enkelt hej kan betyda massor. Det finns också många sätt att visa engagemang, lyfta andra och se till att alla deltar på lika villkor.

Häng på trygghetsutmaningen

❤ Uppdraget till dig och/eller din förening är att sprida snällhet nästa gång du är i stallet, och fortsätta göra det under hösten.

❤ Dela med dig av det du/ni gör på sociala medier genom en bild eller film på Instagram och tagga inlägget #tryggaledare.

❤ Alla som deltar i i trygghetsutmaningen tävlar om biljetter till Sweden International Horse Show som äger rum 30 november – 3 december.

Kom ihåg:

  • Berätta om aktiviteten.
  • Hur togs den emot?
  • Har du sett någon börja göra likadant?
  • Varför du tycker att andra ska testa detta i sina föreningar?

Vällingby RS hejaveckor sprider glädje

Tips från Friends

Att sprida snällhet kan handla om så kallade främjartekniker:

Synliggörande handlar om att arbeta för att alla ska synas och få sina idéer sedda. Allas närvaro och åsikter spelar roll och alla deltar därför på samma villkor.

Exempel på aktivitet: Säg hej till någon i stallet som du inte hälsat på innan.

Upphöjande handlar om att lyfta fram varandra. Att uppmärksamma någons arbete eller deras engagemang och den kraft som lagts ned på något.

Exempel på aktivitet: Ge beröm till någon, behöver inte bara vara för ett resultat utan för den kraft och arbete som har lagts ner. Till exempel för att någon tar väldigt noga hand om sin häst före och efter ridpasset.

 


 

 

Publicerad:

Aktuellt