Annons
Annons

Svenska Ridsportförbundet polisanmäler ryttare

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Efter uppgifter i Aftonbladet den 11 mars, om hur en ryttare i en av hoppningens trupper ska ha agerat på ett oacceptabelt sätt mot hästar och personal, har Svenska Ridsportförbundet varit i kontakt med flera personer som vittnar om ett agerande som kan tyda på brott. Därför väljer förbundet nu att polisanmäla ryttaren.

Vi har det senaste dygnet varit i kontakt med ett flertal personer som har erfarenhet av ryttaren. Det de berättar för oss gör att vi inte kan utesluta brott i hanteringen av hästar och det gör att vi väljer att polisanmäla. Vid misstanke om brott är det alltid viktigt att låta polisen utreda, säger Johan Fyrberg, generalsekreterare för Svenska Ridsportförbundet.

Det var under måndagen som Aftonbladet publicerade anonyma vittnesmål om ryttaren. Under gårdagen beslutades om en paus från all landslagsrelaterad verksamhet, samtidigt som arbetet att få klarhet i frågan pågick. Från och med idag sanktionerar Svenska Ridsportförbundet inte heller internationellt tävlande för ryttaren, vilket innebär att ryttaren tills vidare inte kan tävla internationellt.

Vår sport ska präglas av glädje och kärlek till hästarna. Därför är vi många i ridsportsverige som idag är oerhört ledsna, arga och frustrerade av de berättelser och bilder vi fått ta del av. Det är ingenting som hör hemma i ridsporten, säger Johan Fyrberg.

Publicerad:

Aktuellt