Annons
Annons

Sandra Ruuda föreslås leda ridsporten

Sandra Ruuda. Foto: Linda Himsel.

Svenska Ridsportförbundets valberedning föreslår Sandra Ruuda till ny ordförande, som därmed har chansen att bli förbundets allra första kvinnliga ordförande.

När Svenska Ridsportförbundets stämma hålls digitalt den 6 maj är det bland annat dags att välja ny ordförande efter Ulf Brömster, som tidigare meddelat att han inte är tillgänglig för omval. Valberedningen föreslår att han efterträds av Sandra Ruuda. Väljs hon av stämman är det första gången i Svenska Ridsportförbundets 111-åriga historia som det leds av en kvinna.

- Vi är glada och stolta över att kunna föreslå den genuina hästtjejen Sandra till Svenska Ridsportförbundets första kvinnliga ordförande, säger valberedningens ordförande Marie Morgensterns Folin.
- Vi har fått många bra förslag på nästa ordförande, vi har gjort många intervjuer och tagit olika referenser. Sammantaget ser vi att Sandra är den bästa kandidaten. Hon står för ett modernt ledarskap som, tillsammans med resterande förbundsstyrelses olika kompetenser, kan leda oss in i framtiden. Hon har fötterna stabilt i den småländska myllan samtidigt som hon har en affärsmässighet och goda erfarenheter, bland annat från en tidigare mandatperiod i förbundsstyrelsen, fortsätter hon.

Sandra Ruuda, 48 år, har lång erfarenhet inom affärs- och verksamhetsutveckling och är idag företagare och konsult inom ledarskap med bland annat ledarskapsutbildningar. Tidigare i livet har Sandra bland annat drivit ridskola. Bakom sig har hon också ett mångårigt engagemang i såväl förening, distrikt och på central nivå. Hon har bland annat varit ordförande för Smålands Ridsportförbund, ledamot i Centrala ungdomssektionen och ledamot i Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse. Stallet är fortfarande en viktig plats för Sandra. Hon rider regelbundet och är som ponnymamma i stallet varje dag och tar hand om familjens tävlingsponnyer.

-Mitt föreningsengagemang började när jag var med och startade en ridklubb som tonåring, där väcktes mitt föreningshjärta och det engagemanget har aldrig släppt, säger Sandra Ruuda.

-Min styrka är min breda bas där jag har hjärtat i flera olika delar av ridsporten, med allt från ungdomsfrågor, ridskola och utbildning, till sport och tävling. Jag vill öka ridsportens attraktionskraft och göra förbundet till den bästa platsen att vara på för barn, unga och vuxna i framtiden där förbundet tar täten i viktiga frågor. Ridsporten är en fantastisk ledarskola där man kan växa som människa.

På Svenska Ridsportförbundets stämma i maj väljs inte bara ordförande utan även nya ledamöter i förbundsstyrelsen. Val kommer även att ske till Tävlingssektionen, Ridskole- och Utbildningssektionen samt Disciplinnämnden. Valberedningens fullständiga förslag publiceras HÄR inom kort.

Publicerad:

Aktuellt