Annons
Annons

Dags för final i Ridborgarmärket 2023!

Bälinge Ryttarförening knep sista etappen för året och siktar nu på final.

Tredje och sista etappen av Ridborgarmärket 2023 är avgjord. Vinnare blev Bälinge Ryttarförening med Kim Johansson Hjort i spetsen.
- Vi är superglada! säger Kim.

År 2020 tog Charlotta Lantz initiativet till det som har blivit en återkommande och populär tradition hos Bälinge Ryttarförening. I år är det Kim Johansson Hjort som håller i spakarna.
- Vi hade först tänkt stå över i år, men det blev en sån besvikelse att vi valde att köra på. Alla tycker det är jättekul och i år är det roliga priser då man får välja gren, säger Kim.

Utöver att elever fått ta Ridborgarmärket i samband med lektioner så har de bland annat erbjudit att ta märket vid skolavslutningar och bjudit in utomstående. Ridskolan firar även 30 år som förening i år och passade på i samband med jubileet.
- Det är roligt att se hur uppskattat det är bland folk som aldrig ridit förut. Det blir en stor dag för dem.

Citatikon

Än slänger vi inte in handduken. Vi kommer köra på till slutet

Kim Johansson Hjort och Charlotta "Lotta" Lantz

Kim Johansson Hjort och Charlotta "Lotta" Lantz

Fina priser

Nytt för i år är att vinnare av etapper och final får välja pris beroende på vilken gren som intresserar dem. Samtliga priser kommer från Ydre-Grinden. Bälinge får nu välja mellan:

  • Hinderpaket – Oxer med staketutfyllnad.
  • Dressyrpaket – Dressyrbokstäver standard.
  • Fälttävlanspaket – Hinder Table/Phesant Feeder 70 cm

Finalen 2023

Den 31 oktober är sista dagen att lämna in protokoll inför den stora finalen. Bälinge har vunnit en ettapseger ett tidigare år, men aldrig finalen.
- Vi slänger inte in handduken utan kommer köra på till slutet, säger Kim

Till finalen räknas alla protokoll som kommit in under året. Slutresultat räknas ut med koffecient på totalresultatet i förhållande till klubbens medlemsantal.

Förstapriset delas ut på Friends Arena under Sweden International Horse Show i Stockholm. Då välkomnar vi två representanter från föreningen som får ta emot priset och se en härlig föreställning.

Du hittar allt du behöver veta om tävlingen här: Ridborgarmärket

Publicerad:

Aktuellt