Annons
Annons

Toppade premiärhelgen med personligt kürrekord

Foto: Helena Ager

Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J. har befäst en ny och högre nivå. Seger och högsta poängen nånsin blev facit på sista dagen av säsongspremiären.
– I dag var det bättre än när vi tog silvermedalj på Paralympics, säger hon.

Två segrar, en andraplats och högsta kürpoängen hittills – så summeras premiärhelgen på Blue Hors i Danmark för paraekipaget.

– Vilka ord ska man använda egentligen…? Jag är otroligt nöjd. Han gjorde så mycket bra; saxen i galopp, världens bästa galoppökningar och mer än det, säger Louise Etzner Jakobsson.

På premiärhelgens sista dag handlade det om kür och hon har ett nytt program med högre svårighetsgrad än tidigare, det gav utdelning.

– Det är svårare än programmet jag hade på Paralympics i Tokyo och utbildningen av min häst har ju gått framåt, så på det stora hela var det bättre idag, säger hon.

Jag tror att han alltid kommer att reagera på saker, jag måste bara lära mig att hantera det.

Goldstrike B.J.s energi och känsliga sinne är både en stor utmaning och en stor tillgång. Nu börjar hon hitta ett sätt som passar för att ta sig an det.

– Jag har tränat i olika miljöer men jag tror att han alltid kommer att reagera på saker, jag måste bara lära mig att hantera det och där känner jag att vi kommit en lång bit på väg, säger Louise Etzner Jakobsson.

Det har varit tre dagar av internationellt tävlande och hela det svenska laget, som också slutade trea i lagtävlingen, har levererat stort.

– Fantastiskt, supersuperbra. Det har varit hundra procent som ett team. De har utvecklats från dag till dag och tagit till sig det som vi har pratat om det är inte bara nåt man gör, det är inte så lätt som det låter. Jag är väldigt stolt, säger nytillträdda förbundskaptenen Mette Ubbesen.

Läs mer: Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J lyfte till seger (lördag)

Läs mer: Lena Malmström vinnare i stark svensk säsongsstart (fredag)

Svenska deltagare vid Blue Hors:

Louise Etzner Jakobsson, Lena Malmström, Lotta Wallin, Amalia Josbo, Felicia Grimmenhag, Anita Johnsson och Anette Holst.

Fullständiga resultat för samtliga svenskar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska paraplaceringar under söndagen:

Randböl, Danmark – internationell paradressyr
CPEDI3* Para Grand Prix Kür Grad V: 1) Regine Mispelkamp, Tyskland, Highlander´s Delight, 77.184 procent 2) Line Thorning Jörgensen, Danmark, Hoejgaardens Zackzimo Dwb, 75.542 procent 3) Nicole Jensen, Dannmark, Moromax, 74.592 procent 4) Lena Malmström, Sverige, Fabolous Fidelie, 73.867 procent

Randböl, Danmark – internationell paradressyr
CPEDI3* Para Grand Prix Kür Grad IV: 1) Louise Etzner Jakobsson, Sverige, Goldstrike B.J., 76.142 procent 2) Pia Wulff Jelstrup, Danmark, Zafia. 73.333 procent 3) Noah Kuhlmann, Tyskland, Staatslegende, 71.217 procent

Randböl, Danmark – internationell paradressyr
CPEDI3* Para Grand Prix Kür Grad I: 1) Jens Lasse Dokkan, Norge, Aladdin, 76.234 procent 2) Martina Benzinger, Tyskland, Nautika, 74.689 procent 3) Anita Johnsson, Sverige, Currant LA, 67.767 procent

Publicerad:

Aktuellt