Annons
Annons

Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J lyfte till seger

Silverekipaget från Paralympics i Tokyo; Louise Etzner Jakob

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Lydig med massor av energi och kraft – det var lördagens vinnarrecept för silverekipaget från Paralympics i Tokyo. – Jag hade en Formel 1-bil idag, vansinnigt kul men inte lätt att manövrera, säger Louise just efter årets första seger.

På fredagen red hon till sig en andraplats men i dagens CPEDI3* Para Grand Prix Test B Grade IV, vid danska Blue Hors, fick Louise Etzner Jakobsson kliva högst upp på pallen för första gången under 2023.

– Vi var ganska mycket bättre idag, och då var inte gårdagen dålig. Men jag kunde vara mer noggrann nu, jag kände mig lite ringrostig igår, säger hon.

Dessutom var det perfekt balans mellan lugn och energi.

– Jag vågade rida mer, ibland har han varit så spänd och senast på VM i Herning till exempel. Men jag har verkligen försökt tagga ner honom och det gav utdelning nu, säger Louise Etzner Jakobsson om Goldstrike B.J.

Jag känner att jag är på rätt spår och lär mig mer och mer hur jag ska hantera honom, och det är ju tur det.

Finns det någon del i programmet som du var extra nöjd med?

– Galoppdelen är ju bäst, han har en bärig galopp och mycket energi. Och så var det välbalanserade övergångar samtidigt som han var lydig, väldigt bra.

Vad betyder det att få ett sånt här kvitto i säsongsstarten?

– Jättemycket, jag känner att jag är på rätt spår och lär mig mer och mer hur jag ska hantera honom, och det är ju tur det, säger Louise Etzner Jakobsson.

Fler svenskar var i farten vid de prestigefyllda tävlingarna i paradressyr och i en överlag stark svensk insats stack också Lena Malmström och Fabolous Fidelie ut när de följde upp fredagens seger med en andraplats i Para Grand Prix Test B Grade V.

På söndagen väntar kür på Blue Hors i Danmark, som ytterligare ett led i förberedelserna för höstens EM som avgörs i Riesenbeck.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt