Annons
Annons

Wilma Hellström världscupsexa

Foto: Bildbyrån/Cedric Vleming, Icon Sport

När franska Lyon bjöd på en tuff världscuphoppning var det Wilma Hellström som klev fram och levererade. Med 11-åriga stoet Cicci BJN tog hon hem sjätteplatsen och 180'000 kronor.

Franska banbyggaren Grégory Bodo hade designat en krävande världscupbana. Endast 6 av totalt 40 ekipage klarade grundomgången felfritt. Först av dem var Wilma Hellström som guidade sitt enögda skimmelsto Cicci BJN (äg: WH Sporthorses) säkert runt banan.

Petronella Andersson med Castres van de Begijnakker Z (äg: Stephex Stables) och Henrik von Eckermann med Hollywood V (äg: Susanne Tovek) var bara några av alla ekipage därefter som fick med sig bommar i grundomgången.

Först ut i omhoppningen satsade Wilma Hellström på en snabb tid, men tyvärr föll två bommar. En sjätteplats räckte ändå till 11 värdefulla världscuppoäng och cirka 180'000 svenska kronor. Segern gick till franska hemmaryttaren Julien Epaillard på Caracole de la Roque.

Jag är säker på att vi kommer att se mer av henne i framtiden.

På andraplats kom Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien, vars fru Angelica Augustsson Zanotelli vann förra världscupomgången i Helsingfors. På presskonferensen i Lyon ville Marlon särskilt lyfta fram Wilmas prestation:

- Wilma är en nära vän till min fru och hon spenderade förra året hos oss. Hon gjorde ett fantastiskt jobb idag, vilket gör oss väldigt glada. Jag är säker på att vi kommer att se mer av henne i framtiden.

Se tävlingen igen

Se hela världscupomgången på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell ställning

Angelica Augustsson Zanotelli är fortfarande bästa svensk med en tredjeplats på världscuprankningen efter sin seger i Helsingfors.
Aktuell ställning efter Lyon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat

Longines FEI Jumping World Cup, 160-hoppning med omhoppning: 1) Julien Epaillard, Frankrike, Caracole de la Roque 0+0 fel 34,88 sek 2) Marlon Modolo Zanotelli, Brasilien, VDL Edgar M 0+0 35,61 3) Jur Vrieling, Nederländerna, Long John Silver 0+0 37,97 4) Penelope Leprevost, Frankrike, Bingo del Tondou 0+0 38,89 5) Andreas Schou, Danmark, Darc de Lux 0+4 37,53 6) Wilma Hellström, Sverige, Cicci BJN 0+8 37,40

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt