Annons
Annons

El- och energitips från Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet har tagit fram en checklista för ridsportens föreningar med enkla tips på åtgärder att ta till för att spara el och energi.

Med 850 föreningar från norr till söder så har ridsportens anläggningar självklart en stor påverkan på miljön. Att minska användningen av el och energi är inte bara bra för miljön utan det spar också pengar i ett läge där ridsportens föreningar tampas med höga kostnader. Kostnadsläget är just nu utmanande för våra föreningar på flera fronter då priset på såväl grov- som kraftfoder samt strö ökat samtidigt som elpriserna stigit. Att minska sin elanvändning bidrar inte bara till en bättre miljö och en lägre räkning utan det sänker också Sveriges totala energiförbrukning och bidrar i slutänden till att hålla nere elpriserna.

Svenska Ridsportförbundet har nu tagit fram en checklista för ridsportens föreningar med tips på åtgärder för att minska sin användning av el och energi. Tipsen rör områden som belysning, värme och ventilation, kontorsutrustning samt vattenförbrukning. Checklistan och lappar att sätta upp i stallet och andra gemensamma utrymmen hittas HÄR Länk till annan webbplats..

Även Riksidrottsförbundet har sammanställt en hel del råd för föreningar att minska sin elanvändning. Dessa tips hittas HÄR Länk till annan webbplats..

Publicerad:

Aktuellt