Annons
Annons

WE-truppen fick fina besked i mästerskapsatmosfär

Tillbaka på internationell mark! Idamaria Johansson och Hoxi startade 2024 med att bli femma mot toppmotstånd!

Foto: Kajsa Ekedahl

Landslaget i Working Equitation har börjat sin resa mot årets EM. Tävlingarna i tyska München-Riem 9-12 maj gav två placeringar på topp tio och viktiga kvitton i internationell konkurrens.
– Han kändes jättefin. Var stark och hade bra energi, det är jag allra mest glad över, säger Idamaria Johansson som slutade femma totalt.

Största målet för i år är EM i Tjeckien. Den gångna helgens tävling hade högsta internationella svårighetsgrad och svenskarna fick mäta sig mot ett starkt internationellt startfält.

Regerande svenska mästarna Idamaria Johansson och Hoxi inledde med en andraplats i dressyr, slutade sedan elva i teknikmomentet och åtta i speedmomentet.

– Dressyren kändes stabil och bra. Sedan var han lite för taggad på tekniken och lite inställd på att göra speeden. Då blev det små misstag som vi vanligtvis inte har. Sedan var speeden jättefin, så på det stora hela är jag väldigt nöjd, säger Idamaria.

Han var väldigt positiv och hade roligt inne på banan!

Den totala femteplatsen är hon nöjd med, och extra mycket just med tanke på att det finns betydligt mer potential i tekniken. Men viktigast av allt var känslan av att Hoxi trivdes på tävlingen med mycket atmosfär.

– Han var väldigt positiv och hade roligt inne på banan. Det har funnits gånger då han varit lite spänd, så just att han var med mig kändes väldigt bra. Och att han hanterade arenan och publiken på ett bra sätt är jag också glad för, säger Idamaria.

Ett stolt ögonblick! Julia Witsell och Hercules, längst till höger i vild, tar emot sjättepriset i teknikmomentet i tyska München-Riem 2024. 

Foto: Kajsa Ekedahl

Julia Witsell och Hercules slutade tia totalt efter att ha blivit 22:a i dressyren, sexa i tekniken och nia i speeden.

– För vår del var det en fantastisk helg. Det var vår första stora tävling sedan VM 2022. Det kändes som ett jättebra besked med så bra form och vi var lika glada båda två över att vara tillbaka, säger Julia.

Resultatet betydde EM-kval och ekipaget är med det uttagningsbara till mästerskapet i Tjeckien i höst.

– Resultatet var en bra grund. Speeden skulle jag rida lugnt och säkert just med tanke på kvalet, men han kändes så himla fin så jag gasade på lite och det gick ju bra. Tekniken är ju vår starka sida och var superbra. Dressyren kändes som en katastrof med våra mått mätt, men jag har hittat en ny tränare i Charlotte Haid Bondergaard så jag känner mig lugn att vi kommer att förbättra det, säger Julia.

Det var över 5000 i publiken och han älskar ju det och jag också. Han går bättre ju större allt är!

Båda Idamaria Johansson och Julia Witsell gick vidare till Master of speed, showklassen för de tio bästa i speedmomentet. Idamaria slutade sexa och Julia fyra.

– Det var över 5000 i publiken och han älskar ju det och jag också. Han går bättre ju större allt är. Nu ska vi jobba vidare och höja oss i alla moment. En härlig säsongsstart, säger Julia.

Nu går WE-säsongen vidare med nationella tävlingar, SM 29-30 juni i samband med SM-veckan i Västerås samt fler internationella starter innan höstens EM.

Fullständiga resultat München-Riem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om working equitation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt