Annons
Annons

Young vaulters till VM i Flyinge uttagna

Landslagsledare Jessica Neilands och Pernilla Sjöstrand har tagit ut de young vaulters som tävlar på VM i Flyinge.

Det står klart vilka som ska representera Sverige i klassen young vaulter på VM för young vaulters och juniorer samt EM för seniorer i Flyinge den 25-30 juli.

– Vi har flera duktiga och jämna young vaulters i år. Konkurrens är bra för i slutänden gynnar det svensk landslagvoltige, men uttagningsprocessen har varit tuff, säger Jessica Neilands.

Young vaulters uttagna till VM i Flyinge 2023:

Ida Welander
Stockholms voltige
Häst: Ramstein
Linförare: Lasse Kristensen

"Ida tävlade sitt första mästerskap som young vaulter i Kaposvar 2022. Hon har utvecklats otroligt mycket sedan förra året och har dessutom fått möjligheten till ett samarbete med Lasse Kristensen och Ramstein. Ramstein är en av världens bästa voltigehästar och tog brons på VM i Herning 2022. Ida kom 2:a på CVI Belgien i våras före flera av de bästa i denna klass."

Julia Lindquist
Svea voltige
Häst: Elversøes Galantic
Linförare: Balazs Bence

"Julia är en rutinerad mästerskapsvoltigör och har tävlat flera mästerskap som junior. Senast tävlade hon EM i Kaposvar 2022. Detta är Julias första år som young vaulter och hon gjorde en riktigt fin tävling i Belgien, CVI Lier i våras. Galantic är ny men har trots det gått jättefint på tävling och fått fina hästpoäng."

My Lindström
Hamre voltige
Häst: Freilene Fifija
Linförare: Annelie Lundgren

"Detta är Mys första år som young vaulter och också hennes första mästerskap. My har utvecklats riktigt fint under året. My gjorde två stabila bra tävlingar i Ermelo och Lier i våras och tävlar på en rutinerad och bra häst som får fina hästpoäng."

Reserv:

Amalia Glimmerhav
Laholmsortens ryttarförening
Häst: Hornbeck's Crixus
Linförare: Allan Ladrup

"Detta är Amalias första år som young vaulter. Amalia är en duktig och rutinerad voltigör som tävlat mycket. Amalia gjorde en bra tävling i Ermelo på Charlie och jättefin prestation på den lånade hästen Hornbecks Crixus i Samorin i helgen. "

Arrangörens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Individuella seniorer och ungdomslag

Juniorer till VM i Flyinge

Publicerad:

Aktuellt