Annons
Annons

Svenska juniorer klara för voltige-VM

Foto: Andreas Danner

Nu är det klart vilka juniorer som får de individuella platserna till ungdoms-VM i voltige på Flyinge 26-30 juli. Landslagsledningen i voltige har tagit ut tre juniorer och en reserv.
- Nu väntar hård träning och förberedelse inför mästerskapet, säger landslagsledare Jessica Neilands.

Mästerskapet avgörs samtidigt som seniorernas voltige-EM på Flyinge och sedan tidigare är två svenska lag och en individuell senior uttagna.

De juniorer som får de individuella platserna är:

Nora Sandberg Müller (född 2006) – Uppsala voltige
Häst: Freilene Fifija
Linförare: Annelie Lundgren

Landslagsledare Jessica Neilands:
- Nora tävlade på EM i Kaposvár förra året och har utvecklats mycket sedan dess. Nu har hon dessutom hittat en häst som passar henne väldigt bra. Hon har presterat otroligt fint på vårens internationella tävlingar och varit med i toppstriden. För några veckor sedan vann hon i Ermelo med poängen 7.880.

Olivia Neilands (född 2005) – Svea voltige
Häst: Quarterback Haerup
Linförare: Daniela Fiskbaek

Landslagsledare Jessica Neilands:
- Det här blir Olivias tredje mästerskap. Hon är har också utvecklats mycket sedan förra året i både grundövningar och kür och har jobbat med det artistiska konceptet i küren. Olivia gjorde väldigt fina prestationer i både Ermelo och Lier och placerade sig på en åttonde plats i Ermelo med poängen 7.367.

Signe Whern (född 2007) – Fortuna voltigeförening
Häst: Sems
Linförare: Anna Andersson

Landslagsledare Jessica Neilands:
- Det ska bli spännande att se Signe i hennes första mästerskap. Hon har jobbat målmedvetet och gjort stora framsteg sedan förra året. I Lier gjorde hon några riktigt bra rundor och hon har även presterat fint på hemmaplan. Det blev en 13:e plats i Lier med poängen 7.094, vilket är långt över kvalgränsen.

Reservplatsen går till:

Nora Eriksson (född 2006) – Fortuna voltigeförening
Häst: Sems
Linförare: Anna Andersson

Landslagsledare Jessica Neilands:
- Nora har även hon presterat mycket bra och jämnt på vårens internationella tävlingar. Hon har utvecklats mycket sedan förra året, men konkurrensen är stenhård och prestationen räckte inte riktigt hela vägen för att ta en ordinarie plats. Nora gjorde några riktigt bra rundor i Ermelo och placerade sig på en 17:e plats med poängen 6.805.

Uttagning av individuella young vaulters sker under vecka 25.

EM och ungdoms-VM i voltige, Flyinge 26-20 juli 2023 www.vaulting2023.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt