Annons
Annons

Raka vägen mot världseliten – resan mot Paralympics startar i Danmark

En härlig duo! Lotta Wallin och Enebro har tagit snabba SB har tagit snabba steg mot världens paratopp.

Foto: Roland Thunholm

2024 blir Lotta Wallins andra fulla säsong inom paradressyr och hon är redan på högsta nivå. Målet är tydligt.
– Varje tävling är kul i sig, men hela säsongen är upplagd för att hitta toppform till Paris, säger Lotta som till helgen startar den internationella säsongen i danska Vallensbæk.

Paralaget är kvalat till Paralympics efter åttondeplatsen vid förra årets EM men är ännu inte uttagna av Svenska Paralympiska kommittén. Viktiga tävlingar står nu för dörren för Lotta och resten av landslaget.

– Jag hoppas att jag får bra rundor och att hästarna är stabila mentalt och fysiskt. Jag hoppas få betalt poängmässigt men det viktigaste är att hästarna ligger där jag vill i träningen och att jag har kontroll. Och sedan vill jag så klart vinna, säger Lotta Wallin som vann GP i Vallensbæk förra året.

De är ”vårfräscha” minst sagt!

Till årets säsongspremiär har hon med sig Enebro SB och Amerigo.

– De är ”vårfräscha” minst sagt. Enebro har gjort mycket styrketräning under vintern och fått otroligt mycket bättre kondition, kanske ännu lite bättre än jag var beredd på. Amerigo är lite äldre och vi har mest hållit honom på gott humör. Nu har de varit lite överpigga här i Danmark, men idag var de jättefina så jag hoppas kunna hålla i det, säger Lotta Wallin.

Lyssna på fin intervju med Lotta Wallin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gjord av P4 Kristianstad!

Förutom att vara landslagsryttare är Lotta Wallin både utbildad läkare och veterinär. Hon jobbar som veterinär vid den egna kliniken på gården i Kristianstad. Efter att ha ridit framgångsrikt och internationellt inom hoppning, fälttävlan och dressyr gjorde en skada på ett ben att hennes ridsportkarriär fortsatte på en ny bana.

Team Wallin som just levererat starkt på EM i paradressyr, Riesenbeck 2023!

Foto: Roland Thunholm

Hon gjorde sin första internationella paratävling på hösten 2022. Det ledde till en elitsatsning inför 2023. Satsningen ledde till NM-guld och dubbla NM-silver, en sjätteplats i EM-küren i Riesenbeck, Grad V och en plats i landslagets spetstrupp. Framgångarna har inte gått obemärkt förbi och hon är nu nominerad till priset Årets nykomling vid årets Parasportgala som hålls 3 maj.

– Så klart att är det jätteroligt! Jag hade inte en tanke på något sånt och det fanns inte i min värd att jag skulle vara aktuell för det. Väldigt roligt att ridsporten är med, säger Lotta Wallin.

Vi har verkligen ett bra lag där alla vill bygga ett starkt lag. Men sedan är vi ju också tävlingsindivider som vill vara bäst.

Men innan det är galadags ska internationella premiärhelgen genomföras tillsammans med det svenska landslaget.

– Vi har verkligen ett bra lag där alla vill bygga ett starkt lag. Vi trivs även utanför tävlingarna och vi gör det här för att vi tycker det är roligt och tycker om hästarna. Men sedan är vi ju också tävlingsindivider som vill vara bäst. Vi ska göra vad vårt allra bästa, men Danmark har fantastiskt starka ekipage så det blir tufft, säger Lotta Wallin.

Svenska truppen till CPEDI2/3* i Vallensbæk, Danmark 26-28 april:

Louise Etzner Jakobsson
Lena Malmström
Anita Johnsson
Lotta Wallin
Anette Holst
Helene Ann-Sofie von Greiffencrantz
Clara Laurell
Malin Lindeman-Dolk
Renée Claesson-Ribring
Pam Svane

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Landslaget i paradressyr sponsras av ATG

Publicerad:

Aktuellt