Annons
Annons

Superduon tvåa i LGCT Super-GP efter superklättring

Henrik von Eckermann och King Edward stod för en mäktig klättring och avancerade från plats åtta till två i omgång 2 av Super-GP 2023.

Foto: LGCT

Super-GP, den mäktiga finalhoppningen för alla årets GP-vinnare på Longines Global Champions Tour, avgjordes på lördagskvällen i Prag. Henrik von Eckermann och King Edward var mycket nära att upprepa segersuccén från 2021 men slutade tvåa.
– Jag vill alltid vinna men jag kände ändå att det här var en vunnen andraplats, säger Henrik von Eckermann.

De vände momentum och var nära ett drömslut. Endast en av de allra snabbaste ryttarna i världen tog sig förbi den svenske världsettan och hans magiska King Edward (äg: Dufour Stables AG). Vid lika antal fel avgjorde tiden i omgång två, av två, och den här gången fick Julien Epaillard kliva upp på segerpallen efter att ha varit snabbast med EM-bronshästen Dubai du Cedre.

– Jag kunde inte gjort något annorlunda i andra rundan. Julien har en lite kvickare häst, säger Henrik von Eckermann som klättrade från plats åtta till andra.

Han var i en enda bom på hela dagen och den föll tyvärr. Andra rundan var fantastisk.

Sexton ekipage kom till start och Henrik och King Edward var ett av åtta som hade fyra fel i omgång ett.

– Han var i en enda bom på hela dagen och den föll tyvärr. Jag visste att med sju nollor i första rundan så var jag ju tvungen att rida riktigt fort i andra för att sätta press. Andra rundan var fantastisk, säger Henrik von Eckermann.

Det var starka namn på pallen i Super-GP 2023. Julien Epaillard, Henrik von Eckermann och Max Kühner slutade etta, tvåa och tre.

Foto: LGCT

 

Felfritt och snabbt och sedan var det bara att vänta. En efter en av konkurrenterna rev på banan som designats av Ulliano Vezani över hinderhöjden 1,65. Och så nära det var att hålla hela vägen fram till en andra seger i Super-GP på LGCT för Henrik och King Edward.

Det klart att någonstans vill man vinna men man får inte glömma att det är en riktig höjdarklass och han var som alltid otrolig.

Att det skulle bli just Julien Epaillard som satte käppar i hjulet var inte helt oväntat, fransmannen har fartsegrar som sitt signum.

– Det klart att någonstans vill man vinna men man får inte glömma att det är en riktig höjdarklass och han var som alltid otrolig. Nu är det två veckor till Top 10, då får vi på det igen, säger världsettan.

Han avslutar med att blicka fram emot klassen som är öppen för det tio bästa ryttarna i världen och som avgörs i Geneve om två veckor. Där är han titelförsvarare med King Edward efter drömsegern 2022.

Peder Fredricson och Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) var svenska ekipage nummer två i lördagens Super-GP och slutade på fjortonde plats.

På söndagen avgörs tourens lagfinal Super Cup. Där deltar inga blågula ekipage efter att varken Stockholm Hearts eller Scandinavian Vikings gått vidare från semifinalen.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på GCT-tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på Expressen sände Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på Discovery+ / Eurosport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt