Annons
Annons

Egna uppfödningen etablerad på internationella toppscenen: ”Stor Grand Prix alltid målet”

- Han är väldigt gullig och fäster sig mycket vid människor, säger Erica Swartz om egna uppfödningen Cavicii Z.

Foto: Mathilda Ahlberg

Erica Swartz Ryan och egna uppfödningen Cavicii Z åkte till spanska Oliva med starka resultat i ryggen och väl på plats slog de till med sin första seger i 1,50-hoppning.
– Väldigt härligt, han gjorde det så bra, säger Erica.

Den 9-åriga valacken är Erica Swartz första egna uppfödning och hon har aldrig tvekat kring vart deras resa är på väg.

– Mitt mål har alltid varit att han ska gå de stora Grand Prix-hoppningarna. Han har alltid haft så lätt för sig, han är så smart och har så mycket kvalitet, säger hon.

Under året har de gjort Longines EEF Series för Sverige och också två femstjärniga GP. Och på lördagen i Oliva kom alltså deras första internationella seger.

Det var lite oväntat för vi är inte jättesnabba. Så klart kändes det otroligt bra när det var klar

I en omhoppning med sju ekipage var de dubbelt felfria och snabbast och segern var därmed deras med Ping-Yang Hsieh på andra plats och Jeröme Guery på tredje.

– Det var lite oväntat för vi är inte jättesnabba. Men jag försökte rida snabbt nog för att sätta lite press och sedan blev det mycket fel. Så klart kändes det otroligt bra när det var klart, säger Erica Swartz.

I söndagens GP över 1,50-hinder slutade ekipaget på fyra fel men det var ändå en runda att vara stolt över.

– Han hoppade väldigt enkelt, fick med sig bakbommen i trekombinationen men kändes väldigt fin även idag. Jag är så glad att han är så jämn på den här nivån.

Just att man åker dit och vet att de tror så mycket på en betyder väldigt mycket och har utvecklat mig och hästarna mycket.

Även Madonna har haft ett starkt år och gjort femstjärniga Nations Cup och Longines EEF Series för Sverige. Hon har efter lite vila kommit i gång igen och tagit placeringar i rankingklasser två tävlingsveckor i rad. Erica Swartz har nu ett starkt stall med flera hästar på internationell toppnivå.

– Det känns helt fantastiskt, det är ju något vi jobbat för under många år, säger Erica Swartz.

Du har fått stort förtroende av Henrik Ankarcrona under året och ridit en hel del nationshoppningar, vad har det betytt för dig?

– Oerhört mycket. Just att man åker dit och vet att de tror så mycket på en betyder väldigt mycket och har utvecklat mig och hästarna mycket.

Vart nästa inomhustävling blir är ännu inte helt klart.

– Förhoppningsvis kan det bli något lite större, säger Erica Swartz.

Fullständiga resultat Oliva Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt