Annons
Annons

Stjärnorna på plats under hästlovet i Jönköping

Foto: Destination Jönköping

Höstlov är återigen hästlov i Jönköping när Jönköping Horse Show arrangeras på Elmia den 31 oktober – 5 november. Flera av de svenska landslagsryttarna finns på plats.

– Det är roligt att hästlovet blivit en tradition i Jönköping, att evenemanget vuxit och lockar hit besökare från hela Sverige och även från utlandet. Det visar att det finns ett stort intresse, säger Caroline Törnblad, chef för Möten och Evenemang på Destination Jönköping.

En central mötesplats för ridsporten

Jönköpings Horse Show har blivit en central mötesplats för ridsporten där svenska och utländska ryttare tävlar i både hoppning och dressyr. Utöver sport arrangeras auktion, show och mässa med över 100 utställare.

– Det unika med Jönköping Horse Show är bredden på de som tävlar hos oss. Här möts ponnyryttare med stora drömmar och den etablerade eliten under ett och samma tak. Vår målsättning är att anordna en nationell tävling med internationell standard och det tycker jag verkligen vi har lyckats med när man ser på våra startfält, säger Lisen Bratt Fredricson, en av initiativtagarna till Jönköping Horse Show.

Kändisarna på plats i Jönköping

Jönköping Horse Show brukar dra till sig de mest kända namnen inom svensk ridsport och i år är inget undantag. Ett spännande startfält är på plats med såväl framtidens talanger som flertalet mästerskapsmedaljörer och världsstjärnor. Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson och Angelie von Essen är några av ryttarna som tävlar i Jönköping.

- Det är väldigt roligt att våra internationella ryttare, som faktiskt är några av världens och Europas bästa, väljer att återkomma år efter år, säger Lisen Bratt Fredricson.

Jönköping Horse Show bjuder även på en deltävling av populära hoppserien ATG Riders League. Förra året vann Amanda Landeblad och Marcus Westergren Länk till annan webbplats. respektive finalklass på Elmia.

Fullständiga startlistor finns på online.equipe.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Program och biljetter Jönköping Horse Show Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt