Annons
Annons

Borås står redo – nu börjar två veckor med kamp om SM-medaljer

Ellen Hammarström och Ocean des As gick för guld i kategori D. Det höll hela vägen 2022, till helgen har de chans till nytt guld vid Folksam Inomhus-SM i Borås.

Foto: Arkiv

Svensk hoppelit i olika åldrar intar Borås Ridhus de närmaste två veckorna. Ponny och children är först ut när en lång rad svenska mästare ska koras. – Allt känns bra, men vi är långt ifrån sysslolösa, säger Sara Eriksson, tävlingsledare hos arrangören Borås Fältrittklubb, dagen innan första tävlingshelgen börjar.

Folksam Inomhus-SM i hoppning är nu väldigt nära. Den 8-12 november gör juniorer, Young Rider och seniorer upp om titlarna och dessförinnan är det dags för ponny och Children. De två sistnämnda inleder första SM-klassen onsdagen den 1 november och medaljerna delas ut lördagen den 4 november. Båda arrangemangen är i trygga händer hos Borås Fältrittklubb.

– Läget är fint. Vi har rutin och det gör att det inte är fullt kaos, säger Sara Eriksson.

Funktionärsstaben är nu redo att ta emot 320 ryttare och 430 hästar under den kommande första tävlingshelgen. Bland namnen som tar sig an kampen om SM-medaljer för ponny och Children finns EM-silvervinnarna och regerande inomhusmästaren Ellen Hammarström och ponnyn Ocean Des As, samt Jonathan Hansson med Staralme Esc Z som vann Folksam Utomhus-SM för Children tidigare i år.

Efter de två inledande SM-klasserna, varav den första rids med inverkansbedömning, avgörs vilka som går till B-final och vilka som rider om medaljerna i lördagens A-final.

Vi har så fantastiska människor som jobbar med tävlingar hos oss. Det är otroligt vad de håller hög standard.2015 arrangerade Borås Fältrittklubb senast inomhus-SM för seniorer, Young Rider och juniorer och dessförinnan 2012 för ponny och Children. Man står också varje år värd för Borås Grand Prix, Änglahoppet och utöver det ett stort antal tävlingar för både ponny och stor häst i både hoppning och dressyr. Den här helgen är 230 funktionärer på plats.

– Vi har så fantastiska människor som jobbar med tävlingar hos oss. Det är otroligt vad de håller hög standard och det är väldigt roligt så klart, säger Sara Eriksson.

Ser mest fram emot ett lyckat evenemang och att alla ryttare och hästar som kommer hit får bra upplevelser.

Invigningen är planerad, SM-banketten och Halloweenmiddagen likaså. Uppstallning till 330 hästar är fixad, ladan är inredd till café och VIP-läktaren är förberedd. Anläggningen är redo. Kvällen före första SM-starten känns det att något extra är på gång.

– Det är ankomst för nästan alla ryttare så parkering- och uppstallningspersonalen har mycket att göra. Banan byggs och framhoppningen ställs i ordning. Själv ser jag mest fram emot ett lyckat evenemang och att alla ryttare och hästar som kommer hit får bra upplevelser, säger Sara Eriksson. tävlingsledare för helgens Folksam Inomhus-SM.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till livesändning på Equisport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SM-regler för Ponny Inomhus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SM-regler för Children Inomhus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Folksam inomhus-SM 2022 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt