Annons
Annons

Malin och H&M Indiana satte pallpunkt på GCT: ”Makalös form”

Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana har hat en supersäsong på GCT 2023 och de avslutade den med en andraplats i årets sista GP.

Foto: LGCT

Drottningduon Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana slutade som GP-tvåa i Riyadh efter en briljant omhoppning. De lämnade årets sista deltävling på Global Champions Tour med bästa möjliga känsla.
– Hon har varit i absolut storform, makalös. Då känns det oerhört enkelt, säger Malin om sin ”Indie” efter prisutdelningen.

Årets femtonde och sista deltävling på världsomspännande och prestigefyllda Global Champions Tour reds i Riyadh och sist på programmet stod den femstjärniga Grand Prixn över 1,60-hinder. Att Malin Baryard-Johnsson var 16 hundradelar bakom Christian Kukuk, kvällens segrare och därmed säsongens sista vinnare av guldbiljett till säsongsavslutningens Super-GP, vägdes mer än upp av hur H&M Indiana (äg: Stuteri Arch) kändes.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd. I dag var hundradelarna på hans sida. Jag kunde inte gjort en bättre omhoppning och då kan man inte gräma sig, säger Malin Baryard-Johnsson.

Hon är som en tiger. Hon kan liksom inte göra fel, och då kan jag knappt heller göra fel, det är bara att haka på henne.

Henrik von Eckermann och King Edward (äg: Duour Stables AG) slutade nia efter fyra fel i grundomgången och Peder Fredricson och Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) på plats nummer elva efter lika många fel. Åtta ekipage gick till omhoppning och endast trion på pallen var dubbelnollor. Malin Baryard-Johnsson fortsätter att hylla sin superstjärna som ju också varit hennes guldhäst på OS och VM.

– Som hon har hoppat de här dagarna. Hon är som en tiger. Hon kan liksom inte göra fel, och då kan jag knappt heller göra fel, det är bara att haka på henne, säger Malin om H&M Indiana.

Det har varit ett fantastiskt år. Hon har hoppat extremt fint med så många felfria rundor.

Med andraplatsen säkrade hon sjunde plats på årets totala GCT- ranking.

– Det har varit ett fantastiskt år. Kanske en liten dipp mitt i säsongen men på det stora hela otroligt bra. Hon har hoppat extremt fint med så många felfria rundor, säger Malin Baryard-Johnsson.

Ett superteam mer än värt att hylla! Henrik von Eckermann och hästskötaren Louise Barraud stod på pallen tillsammans efter att ha säkrat tredje plats på totala GCT 2023.

Foto: LGCT

Världsettan på totala GCT- pallen 2023

På 2023 års totala ranking för GCT-touren slutade Henrik von Eckermann som bästa svensk med sin tredjeplats. Det var fördel Harrie Smolders och Maikel van der Vleuten inför avgörandet i Riyadh men den svenske världsettan hade chans på förstaplatsen. Men när den svenske hoppkungen slutade på nionde plats i lördagskvällens GP höll Harrie Smolders undan och tog hem den mäktiga totalsegern före van der Vleuten.

Tourens säsongsavslutning i Prag

Den individuella delen av Global Champions Tour är nu slut för Malin Baryard Johnsson. För Henrik von Eckermann och Peder Fredricson återstår Super-GP vid säsongsavslutningen i den tjeckiska huvudstaden 18-19 november. Dit kvalificerar sig GP-vinnaren vid varje deltävling, eller den närmast vinnaren i resultatlistan som inte redan kvalificerat sig. Von Eckermann kvalade genom sin seger i Stockholm och han tog också hem segern i Rom där Peder Fredricson med sin tredjeplats säkrade plats i Super-GP:n i Prag.

Med den här formen blickar jag gärna fram emot det.

Malin Baryard-Johnsson deltar i säsongsavslutningen för GCL, lagtävlingen på touren som också har sin final i Prag. Hon och Peder Fredricson har haft en mycket fin säsong på GCL med sitt Stockholm Hearts och är som totalfyror klara för semifinal.

– Med den här formen blickar jag gärna fram emot det, säger Malin Baryard-Johnsson.

Helgen i Riyadh har också inneburit flera svenska framgångar med seger av Henrik von Eckermann och Glamour Girl i fredagens tidshoppning över 1,55 samt flera andra pallplatser och placeringar på topp tio av Malin Baryard-Johnnsson, Peder Fredricson, Linda Heed och Evelina Tovek.

Fullständiga resultat GCT GP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständiga resultat övriga klasser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Slutställning GCT 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Slutställning GCL 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kvalade till Super-GP i Prag 18-19 november Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt