Annons
Annons

Henrik von Eckermann trea i Helsingfors

Foto: Roland Thunholm

Det blev en tredjeplats för Henrik von Eckermann och Dzara Dorchival när säsongens andra världscupstävling i hoppning avgjordes i Helsingfors.

Henrik von Eckermann och bröderna Fredricson plockade alla poäng när Helsinki Horse Show utgjorde andra halten för denna säsongs världscup i hoppning. Allra bäst gick det för regerande världsettan von Eckermann som tillsammans med Dzara Dorchival tog sig till omhoppning och slog till på en tredjeplats.

– Det var kanske lite surt att jag inte blev tvåa, det var inte långt ifrån, säger den svenska världsstjärnan men konstaterar att han är ”jättenöjd”.
–Jag hade ingen bra runda igår. Hade någon sagt till mig igår att jag är trea så hade jag skrivit under på det direkt, så på så sätt är jag glad över det resultatet och att hon kändes otroligt bra idag igen, säger Henrik von Eckermann om det snabba stoet.

Peder Fredricson kom 10:a med Hansson WL medan storebror Jens Fredricson avslutade som 12:a med Diarado’s Rose Elith.

Den svenska stjärntrion ligger efter de två första omgångarna på plats 2, 5 och 7 medan poängställningen just nu toppas av Richard Howley. Irländaren vann förra helgens världscuppremiär i Oslo och lyckades slå till på ännu en vinst i Helsingfors denna vecka. Nästa kamp om världscuppoäng blir i franska Lyon den första helgen i november.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning i världscupen Länk till annan webbplats.

Se världscupen på SVT Play Länk till annan webbplats.
Se världscupen på ClipMyHorse Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt