Annons
Annons

Sverigeeliten på plats när ATG Riders League besöker Billdal

Foto: Roland Thunholm.

Foto: Roland Thunholm

Nu är det dags för säsongens första inomhusomgång av den populära hoppserien ATG Riders League som denna vecka gästar Billdal Horse Show utanför Göteborg. Det är upplagt för en spännande fjärde delfinal med flera svenska toppryttare på plats.

ATG Riders League är en svensk serietävling i hoppning på 135- och 150-nivå som rids med sex delfinaler och en totalfinal.

Jenny Johansson vann de två första omgångarna i 135-touren medan segern i tredje omgången gick till Kajsa Björe.

I 150-touren har säsongens blågula rosetter hittills gått till Peder Fredricson, Linda Heed och Emma Emanuelsson. Inför fjärde omgången är det dock Jüri Sokolovski som toppar poängställningen i 150 strax före Emma Emanuelsson som just nu också ligger trea i 135-touren. Där är det inte oväntat Jenny Johansson som leder med rejäl marginal efter sina dubbla vinster medan Kajsa Björe i nuläget ligger tvåa på rankingen.

Programmet är fullspäckat med hoppning i toppklass och flera landslagsryttare på plats.

Det är helt klart upplagt för spännande tävlingar hos jubilerande Billdals Ridklubb, som i år fyller 50 år.
– Årets upplaga blir något alldeles extra, säger Christoffer Gottlieb tävlingsledare och sportchef i ett pressmeddelande från Billdals Ridklubb.
– Programmet är fullspäckat med hoppning i toppklass och flera landslagsryttare på plats, såsom Douglas Lindelöw, Amanda Landeblad, Linda Heed, Irma Karlsson och Emma Emanuelsson.

Så rids delfinalerna

I ATG Riders League rids kval rids på torsdagen och delfinalerna på lördagen, där flera av säsongens vinnare syns i startlistorna. Såväl Kajsa Björe som moster Emma Emanuelsson är anmälda till 135-touren där även förra säsongens totalsegrare Douglas Lindelöw märks. Emma Emanuelsson är anmäld även till den högre klassen där också bland annat Linda Heed och Jüri Sokolovski återfinns i startfältet.

Upplägget i ATG Riders League skiljer sig åt från vanliga klasser då tävlingarna avgörs i ett antal heat där publiken bjuds på fartfyllda ritter när toppryttarna slåss om att vinna heaten. De ekipage som har minst antal fel och är snabbast går vidare till lördagskvällens delfinaler, där det finns gott om prispengar att hämta.

Under säsongen samlar ryttarna poäng i de olika delfinalerna där de bästa tar sig hela vägen till den stora finalen under Gothenburg Horse Show. I förra säsongens totalfinal segrade Viktor Melin (150) och Douglas Lindelöw (135).

Tidsprogram Billdal, lördag 21 oktober

12:30 första kvalheatet ATG Riders League (totalt fem heat)
19:10 ATG Riders League 135, Winning round
19:45 ATG Riders League 150, Winning round

Regler och aktuell ställning hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Klasserna sänds live på Equisport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på ATG Live Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Startlistor och liveresultat Billdal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ATG Riders League säsongen 2023/2024

2023
Vecka 30 Equine Club West RF, Åby Arena
Vecka 36 Henriksdals RF

Vecka 38 Sundbyholms HCRF/Eskilstuna
Vecka 42 Billdals RK
Vecka 44 Horse Event HF/Elmia Jönköping

2024
Vecka 6 Borås FK
Vecka 8 Gothenburg Horse Show, totalfinal

Publicerad:

Aktuellt