Annons
Annons

Folksam Ponnyallsvenska till Falsterbo

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Nu har hoppkommittén och tävlingssektionen beslutat vilka som får arrangera SM-finalerna i laghoppning nästa år. En spännande nyhet är att finalen i Folksam Ponnyallsvenska avgörs under Falsterbo Horse Show.

- Det ska bli väldigt roligt att få bjuda in ponnylag från hela Sverige till Falsterbo. Jag tror och hoppas att det blir en häftig upplevelse för alla deltagare som skapar minnen för livet, säger Niklas Jonsson, ordförande i hoppkommittén.

Finalen i seniorernas Folksam Elitallsvenska med lag-SM i hoppning avgörs sedan flera år tillbaka under Falsterbo Horse Show. Så blir det även 2024 när tävlingarna avgörs i Falsterbo helgen vecka 27. Tävlingsupplägget blir identiskt med tidigare år. Semifinalen i Folksam Elitallsvenska avgörs hos Åby Ridklubb i Norrköping vecka 22.

Att rida och tävla i lag är något speciellt.SM-finalen i laghoppning för ponny, som också är final i Folksam Ponnyallsvenska, får ny hemvist och avgörs nästa år parallellt med Folksam Elitallsvenska under Falsterbo Horse Show.

- Folksam har ett stort engagemang i svensk ridsport sedan flera år tillbaka. Både som Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor och som stolt sponsor till Folksam Elit och ponnyallsvenska. Att rida och tävla i lag är något speciellt och i år ser vi extra mycket fram emot att båda finalerna avgörs på internationella hopparenan i Falsterbo, säger Lars-Inge Svensson, sponsoransvarig Folksam.

Upplägget för Folksam Ponnyallsvenska blir likadant som tidigare år med två omgångar. Den första omgången rids på Falsterbobanan och den avgörande andra omgången rids på internationella hopparenan.

Det här skapar en fantastisk möjlighet för unga talanger att rida på en av världens bästa arenor.

- Vi är glada och stolta över att under 2024 välkomna finalen av Folksam Ponnyallsvenska till Falsterbo Horse Show. Falsterbo är en central och viktig mötesplats även långt utanför ridsportvärlden. Det här skapar en fantastisk möjlighet för unga talanger att rida på en av världens bästa arenor där vi bara några dagar senare arrangerar femstjärnig Nations Cup-hoppning, säger Josephine Sjölin, sportchef, Falsterbo Horse Show.

Förutom de två lagomgångarna erbjuds en uppvärmningsklass samt ytterligare en tävlingsklass för lagdeltagare och reserver.

- En fördel för ponnyryttarna är att vi kan lägga finalen under sommarlovet. Det är också roligt att kunna erbjuda ponnyekipagen att få komma in och hoppa på den stora gräsbanan i internationell miljö, säger Niklas Jonsson.

Resebidrag utgår till de föreningar som har lag med hemvist längre än 70 mil enkel väg till Falsterbo, det vill säga samma villkor som gäller för föreningarna i Folksam Elitallsvenska.

Övriga hopp-SM 2024

Arrangörer klara för SM i dressyr och paradressyr 2024

Publicerad:

Aktuellt