Annons
Annons

Styrkebesked från framtidshäst när Peder var GP-trea

Peder Fredricson och SV Vroom de la Pomme Z vid topptävlingar i Bryssel sommaren 2023. Vid The Dutch Masters 2024 ska de ta sig an karriärens hittills största utmaning tillsammans inomhus.

Foto: Pierre Costabadie/Icoon Sports

Det var i St Tropez det hände. Sex månader efter första starten tillsammans slutade Peder Fredricson och Vroom de La Pomme trea i trestjärnig Grand Prix på 1,55-höjd och tog därmed det härliga klivet upp på GP-pallen.
– Det kändes väldigt bra, jag gillar trycket han har i hoppningen, säger Peder.

Det har varit en framgångsrik säsong med storstjärnorna Hansson WL (äg: Måsel AB och Astrid Ohlin) och Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) men för Peder Fredricson handlar karriären nu också om att utveckla och matcha nya talanger mot etablering på världsscenen. Och efter en tävlingshelg där flera nioåriga hästar imponerat var söndagens tredjeplats med Vroom de La Pomme Z (äg: SWE SMS AB) ett extra fint steg på framtidsvägen.

Jag red på ganska ordentligt men han är ju bara nio år. Man vill så klart vinna, men det kommer.

Victor Bettendorf och Mr Tac tog hem segern i den 17 ekipage stora omhoppningen, med Peder och Vroom de La Pomme Z drygt sex tiondelar bakom.

– Han hoppade två jättefina och felfria rundor. Jag red på ganska ordentligt men han är ju bara nio år och jag känner honom inte helt ordentligt ännu. Man vill så klart vinna, men det kommer, säger Peder Fredricson.

Han har väldigt bra kapacitet och inställning. Jag gillar trycket han har i hoppningen

De gjorde sin första start tillsammans i Arezzo i mars i år efter att Peder haft ögonen på den nioåriga hingsten ett tag.

– Han har väldigt bra kapacitet och inställning. Han är väldigt försiktig och jag gillar trycket han har i hoppningen. Varje tävling känns han ännu bättre och jag är väldigt glad att ha honom i stallet, säger Peder.

Helgen på nya tävlingsplatsen i franska St Tropez har också bland annat inneburit en fjärdeplats för H&M Bahia (äg: Bahia Group) i Six Bars och en sjätteplats i 1,50 för Expression from Second Life Z (äg: Astrid Ohlin).

– Väldigt lovande. Att lära känna nya hästar när man känner att de har så här mycket kvalitet känns väldigt kul, säger Peder Fredricson.

”Charlie” tar det lite lugnt, han har gått jättebra och han har ju så mycket erfarenhet så det är bara att man behöver se till att allt blir lagom för honom.

Framtidshästarna tar sats mot världscuptävlingarna i Oslo och Helsingfors medan Catch Me Not S följer sin plan.

– ”Charlie” tar det lite lugnt, han har gått jättebra och tävlade lite mer intensivt några veckor så nu behöver han ha det lite lugnare. En tävling i månaden är lagom, han har ju så mycket erfarenhet så det är bara att man behöver se till att allt blir lagom för honom, säger Peder Fredricson.

Resultat, St Tropez, Frankrike – internationell hoppning
3* GP 1,55 med omhoppning:

1) Victor Bettendorf, Luxemburg, Mr Tac, 0+0 fel, 37,92 sekunder
2) Rene Lopez Lizarazo, Colombia, Kheros Van´T Hoogeinde, 0+0 fel, 37,94 sekunder
3) Peder Fredricson, Sverige, Vroom de La Pomme, 0+0 fel, 38,59 sekunder

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se helgens tävlingar på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt