Annons
Annons

Frida briljerade på nytt: ”Riktig självförtroendeboost”

För två veckor sedan avancerade hon till åttonde plats i Aachen tack vare en fenomenal terrängritt. Idag tog hon sig från plats 53 till plats 17 efter att endast fått 1,6 tidsfel i terrängen tillsammans med Stonehavens Baby Blue vid FEI Eventing Nations Cup i Arville.
– Det var mycket att jobba för på banan men hon gjorde det väldigt bra, säger Frida Andersen.

Det svenska laget ligger på sjätte plats och med straffpoängen 156,3 har de drygt 14 straffpoäng upp till pallen och tredjeplatsen som innehas av Belgien med 142,0 straffpoäng. Frankrike leder stort med dryga 37 straffpoäng tillgodo på tvåan Australien.

Bästa blågula resultatet i den korta fyrstjärniga klassen efter terrängen har alltså Frida Andersen. På den mer än utmanande banan fick hon alla svar hon behövde av sin Stonehavens Baby Blue.

– Det var verkligen svårt, det var frågor hela vägen från hinder 4 hela vägen in i mål. Jag är så otroligt nöjd med hur hon svarade upp och var superärlig på hinder, säger Frida Andersen.

Med de här två rundorna har hon bevisat att hon hör hemma på den här nivån.

På senaste tävlingen i Strzegom, också den i kort fyrstjärnig klass, slutade duon på sjätte plats och efter felfri terräng på hinder. Att nu få ett nytt fint kvitto på det nioåriga stoets kapacitet betyder mycket.

– Med de här två rundorna har hon bevisat att hon hör hemma på den här nivån, och det känns så klart väldigt bra.

Och för egen del får du också följa upp Aachen som du gjorde med Box Leo med ytterligare en superritt i terrängen…

– Ja, det är så klart en riktig självförtroendeboost som betyder mycket, säger Frida Andersen.

Vi har lite häng på pallen. Nu ska vi rida hela vägen in i mål och normalt sett har vi bra hoppare.

Sara Algotsson Ostholt var bästa svenska lagryttare efter dressyren tillsammans med Dynamite Jack. För OS-silverryttaren från London slutade dagen med 20 hinderfel i terrängen och hon åkte från plats 18 ner till plats 44. Sofia Sjöborg med Bryjamolga vh Marienshof på plats 26 och Amanda Staam med Corpoubet AT på plats 51 gör laresultatet komplett.

På söndagen väntar banhoppning, det tredje och sista momentet.

– Vi har lite häng på pallen. Vi hade något väldigt bra på gång och så ville det sig inte riktigt, det har varit lite stolpe ut. Nu ska vi rida hela vägen in i mål och normalt sett har vi bra hoppare, säger Frida Andersen.

Fullständiga start- och resultatlistor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt