Annons
Annons

Silversuccé för childrenlaget: ”Svensk dressyrs framtid”

Det svenska childrenlaget i dressyr gjorde succé med silver på EM 2023.

Foto: Lukasz Kowalski

De red hem silver på EM i Kronberg och imponerade stort.
– De här tjejerna har varit så otroligt duktiga, så proffsiga med mycket fin ridning, säger landslagsledare Marianne Essenn Söderberg om sitt childrenlag.

Det svenska childrenlaget med Meja Kinde Ljungh på Rondo, Milla Blomqvist på Sandro, Tilda André Hokfeldt på Hamiltons I Did It My Way och Ronja Kardos på Holly´s Final hade säkrat medalj inför Spaniens sista ryttare, frågan var om det skulle bli silver eller brons i klassen för ryttare mellan 12 och 14 år på stor häst.

Detta är svensk dressyrs framtid! De prioriterar sits och inverkan precis så som vi vill att man ska göra.

Och efter att sista ryttaren ridit upp längs medellinjen och hälsat på domaren var två dagars spännande räknande över. Sverige hade med god marginal tagit silver efter ett fenomenalt guldvinnande Tyskland.

Ronja Kardos slutade sexa i klassen och var bästa svensk individuellt när childrenlaget tog EM-silver

Foto: Lukasz Kowalski

 

– Fatastiskt, detta är svensk dressyrs framtid! Alla fyra sitter bra och rider på ett så fint och trevligt sätt. De prioriterar sits och inverkan precis så som vi vill att man ska göra. Att göra hela resan så här på ponny och children gör att övergången till junior blir smidig, säger Marianne Essenn Söderberg.

Lagandan har funnits där hos alla. Vi har haft en så fin tävling med medaljen som pricken över i.

Det är inte svårt att hitta positiva saker en sådan här EM-silverdag.

– Ronja gjorde en superinsats, så stadigt och stabilt. Meja red sin häst på ett väldigt fint sätt, precis så som man önskar. Tilda hanterade sin heta och pigga häst väldigt mjukt och proffsigt och Milla gjorde det också väldigt bra, inte minst med tanke på att hon inte har jättemycket erfarenhet. Deras team har också varit fantastiska och lagandan har funnits där hos alla. Vi har haft en så fin tävling med medaljen som pricken över i, säger Marianne Essenn Söderberg.

Tilda Hokfeldt André och Hamiltons I Did It My Way representerade Sverige vid EM 2023 ör Children

Foto: Lukasz Kowalski

 

På söndagen väntar individuella finaler och dit gick Ronja Kardos, Milla Blomqvist och Tilda André Hokfeld med individuella placeringarna sex, tio och 15 i lördagens lagklass för children.

De svenska juniorerna, som slutade femma i sin lagtävling, red under lördagen en av europamästerskapets två individuella tävlingar och med 15:e plats i den klassen gick Maja Hermansson och Furstenhit vidare till söndagens individuella final.

Från vänster: landslagsledare Marianne Essen - Söderberg, Meja Kinde Ljungh, Milla Blomqvist, Ronja Kardos och Tilda André Hokfeldt.

Foto: Lukasz Kowalski

Publicerad:

Aktuellt