Annons
Annons

Patrik Kittel & Touchdown visar toppform – pallplats i Rotterdam

Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

När den femstjärniga dressyren avgjordes under lördagen blev det svensk pallplats tack vare Patrik Kittel och Touchdown, som blev tvåa.
– Jag tycker han gjorde väldigt bra ifrån sig, säger Patrik Kittel.

Under lördagen gick de femstjärniga dressyrklasserna i mål i nederländska Rotterdam, där det blev Patrik Kittel som avslutade på topp för svensk del.

Efter en stabil ritt i den avslutande GP Specialen slutade han två tillsammans med Touchdown, enbart slagen av danska Nanna Skodborg Merrald.

– Jag var jättenöjd med "Lasse", två stabila bra rundor med lite småsaker i båda som kunde ha varit bättre. Samtidigt har han inte gjort någon special sedan förra året på EM och jag tycker han gjorde väldigt bra ifrån sig, säger Patrik Kittel efter tävlingen.

– Det är en väldigt bra tävling, fullspäckat med människor och väldigt väldigt högt tryck. Hästarna måste ju tåla mycket folk, det kommer vara mycket folk i Versailles också så det var många saker som var nyttiga inför ett eventuellt kommande OS. Jag är väldigt nöjd med helgen och det är ett väldigt bra formbesked.

Även Juliette Ramel/Buriel K.H. blev placerade i klassen, de slutade åtta.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt