Annons
Annons

Imponerade start i Amsterdam för stjärnduon: ”Väldigt bra mindset”

Patrik Kittel och Touchdown (arkivbild från SIHS 2023).

Foto: Roland Thunholm

Årsdebut i ett starkt världscupstartfält. Då hade Patrik Kittel helt rätt fokus och levererade ett finfint formbesked med Touchdown; tredje plats på höga procenten 75.848.
– Det är bland de bästa programmen vi har gjort i Grand Prix, vi gjorde alla ett väldigt bra jobb idag, säger Patrik Kittel.

Världscuppoängen i FEI Dressage World Cup i Amsterdam delas ut efter lördagens kür. Patrik Kittel och Touchdown kommer till avgörandet i säsongens åttonde omgång med finfin känsla efter fredagens pallplats. Han beskriver det själv som att han tog sig an uppgiften på ett nyvunnet säkert sätt.

– Jag har nära till prestationsångest och när man blir nervös är det lätt att börja tänka på det som kan misslyckas i stället för det som kan lyckas. Nu vågade jag ta för mig mer, var inte kaxig men ändå bestämd. Och kanske också vågade tänka att går det inte bra så får vi åka till en annan tävling och göra om det helt enkelt, säger Patrik Kittel.

Just idag vill jag inte ändra på något alls faktiskt.

Piaffen var riktigt bra, passagen var bättre än tidigare, övergångarna var bra och han hade sin mästerskapshäst med sig precis så som han vill.

– Just idag vill jag inte ändra på något alls faktiskt. Procenten är väldigt nära vinnaren och det är procent som räcker långt i ett mästerskap så jag är väldigt glad. Han fick största moroten i hinken och hästskötare Marie fick största kramen, säger Patrik Kittel.

Dubbla världsmästaren från Herning 2023; Charlotte Fry, lämnade guldhästen Glamourdale hemma men tog ändå hem segern på fredagen. Med 77.761 procent var Everdale och Fry en knapp procent före Isabell Werth och DSP Quantaz som slutade på 76.869.

Absolut den högsta kvaliteten av de omgångar jag ridit i år. Jag tror att det är ungefär så här finalen kommer att se ut.

Klassen hade 18 starter, 15 slutade på 70 procent eller mer och de sex första placerade var inom dryga fyra procents avstånd.

– En väldigt bra klass. Absolut den högsta kvaliteten av de omgångar jag ridit i år. Jag tror att det är ungefär så här finalen kommer att se ut. Ett riktigt getingbo som det oftast är här i Amsterdam i och för sig.

Det är bäddat för en spännande klass när det är dags för Kür och världscuppoäng på söndagen klockan 12.20.

– Jag tänker att varför skulle det inte kunna bli en favorit från idag i repris, säger Patrik Kittel.

Fullständigt resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se klassen i efterhand på FEI-tv/ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt