Annons
Annons

Administration och hemsida

Linslus på Strömsholm.

Foto: Svenska Ridsportförbundet

Förbund, distrikt och föreningar som använder hemsidan i IdrottOnline måste hitta en ny lösning före årsskiftet. Företaget Consid bygger Svenska Ridsportförbundets nya webbsida i CMS-verktyget Sitevision.

Riksidrottsförbundet stänger alla hemsidor i IdrottOnline vid årsskiftet. Tiden går fort nu och vi påminner om att det är hög tid att hitta en annan lösning för de föreningar som fortfarande har hemsida i IdrottOnline.

Tänk också på att även om det går bra att bygga och fylla på en ny sida även efter årsskiftet så måste ni ladda ner information och dokument från nuvarande sidan innan 31 december, sedan kommer ni inte åt det längre.

Erbjudande till föreningar

Företaget Consid bygger Svenska Ridsportförbundets nya webbsida i CMS-verktyget Sitevision.

Svenska Ridsportförbundet i samarbete med övriga specialförbund har förhandlat fram ett avtal med Consid och Sitevision och tagit fram ett mycket fördelaktigt erbjudande på webblösning till våra medlemsföreningar. Erbjudandet omfattar ett färdigt baspaket med de vanligaste mallarna och funktionerna för en enkel, bra och mobilanpassad hemsida, i ett kraftfullt men samtidigt enkelt redaktörsverktyg och i ett webbhotell med hög säkerhet.

Lösningen erbjuds föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet, till en kostnad för föreningen baserad på medlemsantal. Exempel: För en förening med under 500 medlemmar är totalkostnaden för uppstart av er nya webbplats 6 500 kr, därefter är kostnaden 200 kr/månad för licens och drift + valfri supporttjänst 360 kr/månad (alla priser är inklusive moms).

Se erbjudandet här Pdf, 1.2 MB, öppnas i nytt fönster. (pdf 1,2 MB)

För mer information och frågor, kontakta Louise Ohlin louise.ohlin@consid.se

Andra lösningar

Vad som passar din förening bäst beror på vilken verksamhet föreningen har och hur hemsidan skall användas. Vi är medvetna om att inte alla föreningar kan ta kostnaden och utöver ovanstående erbjudande finns det flera enkla, billiga och även kostnadsfria verktyg för att bygga hemsidor.

Det finns också externa system som erbjuder kombinationer av hemsida, medlemsadministration, ekonomihantering och verksamhetsstöd. Några av dem erbjuder en basversion som är kostnadsfri, enligt respektive hemsida. För föreningar som använder ett sådant system för medlemshantering erbjuder RF integrationsmöjligheter till IdrottOnline, se vilka system som omfattas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips och inspiration

Se hemsidan som föreningens skyltfönster utåt. Även om ni har andra kanaler för kommunikation med medlemmar är det bra att visa upp föreningen för sponsorer, kommunen och presumtiva ridskoleryttare. Den behöve inte vara så omfattande men basinformation om förening, styrelse och verlsamhet bör finnas, liksom dokument och kontaktuppgifter.

Hässleholms Hästsportklubbs nya sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är byggd i Sitevision, se erbjudande ovan.

Svarttorps Ridsällskap Länk till annan webbplats. har byggt en sida i one.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., ett enkelt och prisvärt basic-CMS som funkar för grundläggande info, för i första hand mindre föreningar.

Emma från Stensäters Ridklubb bloggar om klubbens hemsidesflytt hos RF-SISU Skåne. Bloggen är avsedd för föreningar i alla idrotter och kan ge en vägledning i hur andra tänker. Läs bloggen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Behöver ni hjälp?

Ridsportförbundet har tyvärr inte möjlighet att bistå med helpdesk eller support. Behöver ni stöd i processen att ta fram en ny hemsida kan ni kontakta ert RF/SISU-distrikt. Sök RF/SISU-distrikt här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information från RF angående nedläggning av hemsidor i Idrottonline Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – tips inför bytet och information om ett exportverktyg för mediafiler och nyheter.

Viktigt angående Häst & Ryttare

Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst & Ryttare skickas hem till alla medlemmar i anslutna föreningar. Adresserna hämtas ut IdrottOnline och därför är det viktigt att föreningens medlemsuppgifter är uppdaterade. Om föreningen använder ett externt medlemsregister behöver detta integreras med IdrottOnline, enligt ovan.

Utöver uppdatering av medlemsavgifterna behöver föreningen göra ytterligare två saker i IdrottOnline

 1. Ge Svenska Ridsportförbundet minst läsbehörighet av föreningens uppgifter.
  Gör så här: Logga i på föreningens hemsida. Under Administration/Inställningar/Tillåt organisationer att se och uppdatera personuppgifter – klicka i ”Läsa” för Ridsport.
 2. Tilldela medlemmarna en rollegenskap "Prenumerant Häst & Ryttare". Detta kan administratören enkelt göra för alla medlemmar samtidigt - gör så här Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster. (pdf)

Läs mer om hantering av personuppgifter här

Administration i IdrottOnline

Det är bara hemsidan i IdrottOnline som försvinner vid årsskiftet, övriga funktioner finns kvar. Dessa är:

 • Medlemshantering
 • Aktivitetshantering
 • Avgiftshantering
 • LOK
 • Idrottsmedel
 • Utbildning
 • Beslutsstöd
 • Licenshantering
 • Integrationsmöjligheter

Inloggning kommer att kunna ske via login.idrottonline.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

En bild säger mer än tusen ord

I vår bildbank Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har vi samlat friköpta och kostnadsfria bilder på hästar, ridsport och vår rika verksamhet. Bilderna är gratis att använda till föreningens hemsida.