Annons
Annons

Administration och hemsida

Linslus på Strömsholm.

Foto: Svenska Ridsportförbundet

Riksidrottsförbundets tillhandahåller systemet IdrottOnline för medlemsadministration och hantering av ekonomiskt stöd.

Sedan årsskiftet finns inte längre hemsidesverktyget kvar i IdrottOnline. Företaget Consid har byggt Svenska Ridsportförbundets webbsida i CMS-verktyget Sitevision.

Erbjudande till föreningar

Svenska Ridsportförbundet i samarbete med övriga specialförbund har förhandlat fram ett avtal med Consid och Sitevision och tagit fram ett mycket fördelaktigt erbjudande på webblösning till våra medlemsföreningar. Erbjudandet omfattar ett färdigt baspaket med de vanligaste mallarna och funktionerna för en enkel, bra och mobilanpassad hemsida, i ett kraftfullt men samtidigt enkelt redaktörsverktyg och i ett webbhotell med hög säkerhet.

Lösningen erbjuds föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet, till en kostnad för föreningen baserad på medlemsantal. Exempel: För en förening med under 500 medlemmar är totalkostnaden för uppstart av er nya webbplats 6 500 kr, därefter är kostnaden 200 kr/månad för licens och drift + valfri supporttjänst 360 kr/månad (alla priser är inklusive moms).

Se erbjudandet här Pdf, 1.2 MB, öppnas i nytt fönster. (pdf 1,2 MB)

Hjälpwebb för baspaketet Idrott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information och frågor om erbjudandet, kontakta Louise Ohlin louise.ohlin@consid.se

Sitevision HELP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - supportsida med kom-igång-tips och checklistor

Andra lösningar

Vad som passar din förening bäst beror på vilken verksamhet föreningen har och hur hemsidan skall användas. Vi är medvetna om att inte alla föreningar kan ta kostnaden och utöver ovanstående erbjudande finns det flera enkla, billiga och även kostnadsfria verktyg för att bygga hemsidor. Se exempel nedan.

Det finns också externa system som erbjuder kombinationer av hemsida, medlemsadministration, ekonomihantering och verksamhetsstöd. Några av dem erbjuder en basversion som är kostnadsfri, enligt respektive hemsida. För föreningar som använder ett sådant system för medlemshantering erbjuder RF integrationsmöjligheter till IdrottOnline, se vilka system som omfattas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips och inspiration

Se hemsidan som föreningens skyltfönster utåt. Även om ni har andra kanaler för kommunikation med medlemmar är det bra att visa upp föreningen för sponsorer, kommunen och presumtiva ridskoleryttare. Den behöve inte vara så omfattande men basinformation om förening, styrelse och verlsamhet bör finnas, liksom dokument och kontaktuppgifter.

Hässleholms Hästsportklubbs nya sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är byggd i Sitevision, se erbjudande ovan.

Norrby Ryttarsällskap Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en mindre förening som också använder Sitevision.

Svarttorps Ridsällskap Länk till annan webbplats. har byggt en sida i one.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., ett enkelt och prisvärt basic-CMS som funkar för grundläggande info, för i första hand mindre föreningar.

Askersunds Ridklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har byggt en sida i KlubbenOnline Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.,

Stensäters Ryttarförenings Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. nya sida är byggd i Wordpress Länk till annan webbplats..

Behöver ni hjälp?

Svenska Ridsportförbundet har tyvärr inte möjlighet att bistå med helpdesk eller support. Behöver ni stöd i processen att ta fram en ny hemsida kan ni kontakta ert RF/SISU-distrikt. Sök RF/SISU-distrikt här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Viktigt angående Häst & Ryttare

Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst & Ryttare skickas hem till alla medlemmar i anslutna föreningar. Adresserna hämtas ut IdrottOnline och därför är det viktigt att föreningens medlemsuppgifter är uppdaterade. Om föreningen använder ett externt medlemsregister behöver detta integreras med IdrottOnline, enligt ovan.

Utöver uppdatering av medlemsavgifterna behöver föreningen göra ytterligare två saker i IdrottOnline

 1. Ge Svenska Ridsportförbundet minst läsbehörighet av föreningens uppgifter.
  Gör så här: Logga i på föreningens hemsida. Under Administration/Inställningar/Tillåt organisationer att se och uppdatera personuppgifter – klicka i ”Läsa” för Ridsport.
 2. Tilldela medlemmarna en rollegenskap "Prenumerant Häst & Ryttare". Detta kan administratören enkelt göra för alla medlemmar samtidigt - gör så här Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster. (pdf)

Läs mer om hantering av personuppgifter här

Administration i IdrottOnline

 • Medlemshantering
 • Aktivitetshantering
 • Avgiftshantering
 • LOK
 • Idrottsmedel
 • Utbildning
 • Beslutsstöd
 • Licenshantering
 • Integrationsmöjligheter

Läs mer om IdrottOnline här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inloggning sker via login.idrottonline.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

En bild säger mer än tusen ord

I vår bildbank Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har vi samlat friköpta och kostnadsfria bilder på hästar, ridsport och vår rika verksamhet. Bilderna är gratis att använda till föreningens hemsida.