Annons
Annons

Världsettan om stundande världscupfinal: ”Ingen hemlighet att jag siktar på att vinna”

Henrik von Eckermann kommer till Riyadh som regerande världscupvinnare efter sin historiska vinst i Omaha 2023.

Foto: Haide Westring

Han är regerande världscupvinnare efter finalsegern i Omaha 2023. Då blev han historisk som förste svensk någonsin att vinna finalen. 17 april inleds 2024 års världscupfinal i Riyadh, Saudiarabien och Henrik von Eckermann har en ny möjlighet att göra något stort.
– Jag åker till finalen med målet att vinna igen, det är ingen hemlighet, säger den svenske världsettan.

GUIDE: Allt om världscupfinalerna

Det har varit en mer än stark världscupsäsong. Förvisso utan seger i någon av deltävlingarna men ändå i topp av västeuropeiska ligan efter bland annat en andraplats på hemmaplan i Göteborg. Som titelförsvarare är han direktkvalad till finalen 2024 men han har ändå prioriterat årets världscupsäsong. Det är ingen tillfällighet.

– Det är några av de bästa tävlingarna vi har i den internationella kalendern. Vart man än kommer så är det en riktig hästshow och publiken är otrolig. För mig började allt i Göteborg. Det var där jag såg Ludger Beerbaum vinna med Ratina Z och det fick mig att vilja göra samma sak. Och Göteborg är otroligt, den atmosfären och publiken har vi ingen annanstans, säger Henrik von Eckermann, i ett pressmeddelande från arrangören Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Att de håller en så jämn och hög nivå är ett väldigt fint kvitto på arbetet som hela mitt team gör där hemma.

Fem världshästar i Henriks stall har tagit världscuppoäng under årets säsong; King Edward, Iliana, Calizi, Dzara Dorchival och Glamour Girl.

– Jag är väldigt glad för just det. Att de håller en så jämn och hög nivå är ett väldigt fint kvitto på arbetet som hela mitt team gör där hemma, säger Henrik von Eckermann.

Bäst när det gäller. I Omaha 2023 blev det seger direkt i inledande tidshoppningen för Henrik von Eckermann och King Edward.

Foto: FEI/Richard Juilliart

Finalen kommer precis som tidigare innehålla tre deltävlingar. Den första är en 1,60 - tidshoppning där fel omvandlas till tid. Den andra är en 1,60-hoppning med omhoppning. Därefter går de 30 bästa sedan vidare till den tredje omgången som rids över ytterligare två 1,60-hoppningar. Den sista av de två rids av topp 20.

Han är alltid svår att slå och måste jag säga ett namn som är segerfavorit så väljer jag honom.

Att Henrik siktar på en ny finalseger har han varit tydlig med. Han kommer att jagas av bland andra franske fartkungen Julien Epaillard.
– Han är alltid svår att slå och måste jag säga ett namn som är segerfavorit så väljer jag honom, säger Henrik von Eckermann till arrangören FEI.

Peder Fredricson är också kvalad till finalen i Riyadh efter sin bästa världscupsäsong i karriären. Han slutade trea i västeuropeiska ligan efter bland annat en tredjeplats vid deltävlingen i Göteborg.

Arrangörens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt