Annons
Annons

Henrik tvåa i världscupen efter framhoppningsdrama – tredjeplats för Peder

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Henrik von Eckermann och Peder Fredricson fick se sig slagna av Lars Kersten i söndagens världscuphoppning i Scandinavium.
– Jag ville vinna men det gjorde jag inte, säger Henrik von Eckermann, som slutade tvåa.

Det har varit en fantastisk världscupsäsong för Henrik von Eckermann. Han var överlägsen ledare på världscuprankingen redan innan Gothenburg Horse Show, detta trots att han som regerande mästare redan är direktkvalad till finalen.

Segrar har dock uteblivit, men i Scandinavium skulle han få ett sista försök för säsongen. I det sju ekipage stora startfältet i omhoppningen hade 24-åriga holländaren Lars Kersten gått ut och satt press på de svenska stjärnryttarna och Henrik gav allt.

King Edward visade absolut toppform inne på banan, kanske till och med för bra. För trots en strålande ritt räckte inte tiden till och Henrik slutade tvåa.

– Jag ville vinna men det gjorde jag inte. Vi har haft en fantastisk säsong och hästen hoppade fantastiskt, kanske till och med för bra för det tog lite för lång tid i sprången. Men det är ett trevligt sätt att förlora på, säger Henrik efter tävlingen.

Omhoppningen föregicks av ett drama där Henrik ramlade av King Edward inne på framhoppningen.

– Det var märkligt, jag skulle hoppa sista räcket och han skruvade sig lite, jag var lite framåtlutad och så sköt han upp mig i luften och jag tappade balansen. Han landade till höger och jag landade till vänster, säger han.

Två svenskar på pallen

Peder Fredricson var också i omhoppning och tillsammans med Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) gjorde även han en rejäl satsning där han bland annat tog en innanförsväng som ingen annan hade vågat sig på. Men tiden räckte inte till och Peder slutade trea.

– Som svensk är det här den tävlingen man vill vinna. Min häst hoppade riktigt bra idag, jag kände det redan imorse när jag tog ut honom och när man har den känslan är det den dagen man borde vinna, men det hände inte idag.

Foto: Roland Thunholm

Även Amanda Landeblad och For Killy var i omhoppning, de gick ut först i grundomgången och satte en nolla direkt. I omhoppningen blev det ett nedslag och de slutade på en femteplats i sin andra världscup någonsin.

Resultat

Longines FEI Jumping World Cup, 160-hoppning med omhoppning:
1. Lars Kersten, Nederländerna, Hallilea 0+0 fel 35,44 sek
2. Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward 0+0 35,72
3. Peder Fredricson, Sverige, Catch Me Not S 0+0 35,99
5. Amanda Landeblad, Sverige, For Killy 0+4 40,99
10. Wilma Hellström, Sverige, Quinti von Hof 3- 79,80
12. Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Zuccero HV 4- 74,23

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Douglas ordnade svensk speedseger

Under söndagen tävlades det även under morgonen, då var det en 1.45 speedklass. Där gick segern till Douglas Lindelöw, som var oslagbar tillsammans med valacken Cheldon.

Resultat

1.45 tidshoppning:
1.
Douglas Lindelöw/Cheldon, Sverige, 0 fel, 61.49
2. Hannes Ahlmann/Tokyo 4, 0 fel, 62.29
3. Rodrigo Giesteira Almeida/Karonia.L, 0 fel, 62.60
4. Rolf-Göran Bengtsson/Caillan 0 62,75
8. Peder Fredricson, Sverige, Expression From Second Life Z 0 68,56
11. Wilma Hellström, Sverige, Eleven 0 72,92

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt