Annons
Annons

Patrik Kittel och Therese Nilshagen satte kvalet till kürfinalen på EM

Kunkurrensen var stenhård när ryttarna tävlade om medaljer i GP Special under EM i Riesenbeck. Överst på pallen hamnade hemmanationens Jessica von Bredow-Werndl, medan det blev två biljetter av två möjliga till kürfinalen för de svenska ekipagen.

De trettio bästa ekipagen från den inledande GP:n på EM i dressyr i Riesenbeck, Tyskland, gjorde under fredagen upp om medaljer i GP Special. Femton ekipage skulle dessutom sållas bort inför söndagens kürfinal.

Patrik Kittel och Touchdown utförde sin uppgift väl, de genomförde programmet väldigt väl och på ett stabilt sätt där det fanns några riktiga höjdpunkter och egentligen inga direkta missar. Det belönades med 74,727% från domarna, som var något oense.

- Det skiljer åtta placeringar mellan två av domarna vilket inte hör till det vanliga. Jag är jättenöjd med min häst, han är fortfarande en av de yngsta i startfältet och utvecklas hela tiden så det här är en väldigt bra erfarenhet för honom, säger Patrik efter sin ritt.

Dante Weltino i storform

Therese Nilshagen och Dantes Weltino var något riktigt stort på spåret men efter en miss i bytena i vartannat sjönk poängen något och ekipaget slutade på 76,140%, ett klar godkänt resultat konstaterar en totalt sätt väldigt nöjd ryttare.

- Han kändes riktigt bra där inne, så på det stora hela är jag jättenöjd. Utom inledningen där i tvåorna så var det inga större missar och vi ser väldigt mycket fram mot küren på söndag. Det är därför vi är här och jag är jätteglad att vi nått dit, precis som vi gjort på alla mästerskap hittills, säger Therese Nilshagen, som ridit alla mästerskap sedan EM i Göteborg 2017 tillsammans med Dante Weltino.

Guldet gick till den till synes oslagbare giganten Jessica von Bredow-Werndl tillsammans med TSF Dalera BB. Silvermedaljen gick något oväntat till danska Nanna Skodborg Merrald medan Charlotte Dujardin tog hem bronsmedaljen.

Resultat GP Special EM:

1. Jessica von Bredow-Werndl/TSF Dalera BB, Tyskland, 85,593%
2. Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zepter, Danmark, 82,796%
3. Charlotte Dujardin/Imhotep, Storbritannien, 82,583%
8. Therese Nilshagen/Dante Weltino, Sverige, 76,140%
13. Patrik Kittel/Touchdown, Sverige, 74,727%

Kürfinalen startar klockan 13.30 på söndag.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Allt om EM i Riesenbeck Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stora Enso Stolt sponsor av svensk dressyr

Stolt sponsor av svensk dressyr

Publicerad:

Aktuellt